90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3-5-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΑΛΛΙΑ: Τα μέχρι τούδε αποτελέσματα των Γαλλικών εκλογών [φωτ. Μέγαρο Ηλυσίων] φαίνεται ότι δεν εδικαίωσαν τας προβλέψεις εκείνων οι οποίοι ανέμενον επικράτησιν της δεξιάς. Αν και δεν έχομεν τον πλήρη πίνακα των εκλογικών αποτελεσμάτων, βλέπομεν ότι η ψήφος των Γάλλων πολιτών ηυνόησεν μάλλον τους πολιτικούς της Αριστεράς. Είνε δε λίαν ενδεχόμενον η εύνοια αύτη ν’ αποβή μάλλον θετική και κατά τας προσεχείς επαναληπτικάς εκλογάς, προς συμπλήρωσιν των εδρών των οποίων οι υποψήφιοι δεν έλαβον την βάσιν.

ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ: Πληροφορίαι αγγέλλουν ότι εκ των εργασιών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων των κυβερνήσεων Γαλλίας, Αγγλίας, Ιταλίας, Γερμανίας προκύπτει ότι το ζήτημα της παροχής οικονομικής συνδρομής εις την Ελλάδα και τα λοιπά δυσπραγούντα κράτη δεν απεκρυσταλλώθη εισέτι εις οριστικήν απόφασιν. Επικρατούν δύο αντίθετοι απόψεις, υπό την επήρειαν των οποίων η εξεύρεσις λύσεως καθίσταται δυσχερής. Κατά την μίαν, πρέπει να εξευρεθή άμεσος τύπος συμφωνίας, όστις να συζητηθή ενώπιον του προσεχώς συνερχομένου συμβουλίου της Κ.Τ.Ε. και δυνάμει του οποίου πρέπει να παρασχεθή άμεσος οικονομική συνδρομή εις την Ελλάδα και την Αυστρίαν. Κατά την άλλην, το όλον ζήτημα δέον να παραπεμφθή εις την Διάσκεψιν της Λωζάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή