90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 4–5–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΕΡΙΚΟΠΗ: Η Ηλεκτρική Εταιρεία Μεταφορών εκοινοποίησεν έγγραφον προς τον Σύνδεσμον Τροχιοδρομικών, διά του οποίου γνωστοποιείται εις τους υπαλλήλους κινήσεως, τους τεχνίτας των αμαξοστασίων και τους εργάτας της επιγείου γραμμής ότι από 1ης Μαΐου περικόπτονται οι μισθοί των κατά 6%. Η Εταιρεία, δικαιολογούσα το μέτρον, προσθέτει ότι περιήλθε εις την άνω απόφασιν της περικοπής ίνα μη ευρεθή εις την ανάγκην να προβή εις νέας αθρόας απολύσεις υπαλλήλων και εργατών, καθόσον αδυνατεί να μισθοδοτεί πολυάριθμον προσωπικόν.

ΠΤΩΣΗ: Τηλεγραφούν εκ Ν. Υόρκης ότι η τιμή του δολλαρίου υπέστη πτώσιν εν συγκρίσει προς το ξένον συνάλλαγμα, λόγω του φόβου πληθωρικής κυκλοφορίας εξ αφορμής της υπό της Γερουσίας επιψηφίσεως του νομοσχεδίου του Μπολντ, Μπόρους, Φλέτσερ, το οποίον προβλέπει την σταθεροποίησιν του δολλαρίου με βάσιν την τιμήν αυτού κατά το 1926.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ: Ο «Ρωμαίος Παρατηρητής» πληροφορείται εκ Μόσχας ότι επ’ ευκαιρία της συμπτώσεως του ορθοδόξου Πάσχα με την «κόκκινη Πρωτομαγιά» ενετάθη η αντιθρησκευτική προπαγάνδα καθ’ όλην την Ρωσσίαν. «Η Σοβιετική Ενωσις των στρατευμένων αθέων διένειμεν εκατομμύρια φυλλαδίων υποστηριζόντων την ανυπαρξίαν Θεού, χαρακτηριζόντων τον Ιησούν Χριστόν ως αγύρτην και ειρωνευομένων το θαύμα της Αναστάσεως».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT