90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 7–5–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ: Καθ’ ην ώραν η Γαλλία ευρίσκεται εις μίαν τόσον κρίσιμον στιγμήν της πολιτικής της εξελίξεως και η βουλευτική μάχη μεταξύ σοσιαλιστών και συντηρητικών, αποκλίνουσα μέχρι τούδε υπέρ των πρώτων, πρόκειται να κριθή οριστικώς μετ’ ολίγον και ο γαλλικός λαός αντιμετωπίζει ήδη τας νέας κατευθύνσεις, προς τας οποίας πρόκειται να προσανατολισθή η Γαλλία, μιαραί χείρες κακούργου έπληξαν τον Πρόεδρον της Δημοκρατίας Παύλον Ντουμέρ [φωτ. αριστερά]. Aνευ ουδενός ιδεολογικού προσχήματος και άνευ οιουδήποτε θετικού λόγου, εν πλήρει συνειδήσει της στυγεράς πράξεως, ξένος προς την Γαλλίαν κακούργος επεβουλεύθη της ζωής του πρώτου άρχοντα της χώρας. Η επιστήμη αγωνίζεται ήδη διά την σωτηρίαν του. Αλλ’ είνε άγνωστον ακόμη αν θα το επιτύχη.

ΑΦΟΠΛΙΣΜΟΣ: Η γενική προσοχή στρέφεται προς τα προβλήματα διεθνούς πολιτικής τα οποία απασχολούν την Ευρώπην ταύτην την στιγμήν. Το πρώτον ζήτημα το οποίον απασχολεί την αγγλικήν κυβέρνησιν είνε ο αφοπλισμός. Και τούτο διότι την Αγγλίαν έχει κατακτήσει η ιδέα της ειρήνης, ήτις είνε τόσον αναγκαία διά την ανάπτυξιν του εμπορίου και της βιομηχανίας της, συγχρόνως δε διότι θα δυνηθή ούτω να πραγματοποιήση σοβαράς οικονομίας εις τον προϋπολογισμόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT