90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 11-5-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΝΑΤΙΜΗΣΗ: Συνήλθε χθες η επιτροπή διατιμήσεων αλεύρων και άρτου προκειμένου να καθορίση την τιμήν αυτών. Η συνεδρίασις της επιτροπής υπήρξε εξαιρετικώς θορυβώδης λόγω των αντιθέσεων του υπουργείου αφ’ ενός και των αλευροβιομηχάνων και αρτοποιών αφ’ ετέρου, διήρκεσε δε επί πεντάωρον. Μετά το πέρας της συνεδριάσεως ανεκοινώθη παρά του υπουργείου ότι ηυξήθη η τιμή του άρτου, του μεν λευκού κατά τεσσαράκοντα λεπτά την οκάν, του δε πιτυρούχου κατά 70 λεπτά. Ο λευκός θα πωλείται κατά 6.80 δραχμάς κατ’ οκάν αντί των 6.40 που ετιμάτο μέχρι τούδε, και προς 6 δραχμάς ο πιτυρούχος αντί των 5.30. Τα άλευρα διετιμήθησαν προς 7.01 δραχ. τα λευκά αντί των 6.50 που ετιμώντο μέχρι τούδε και προς 6.56 τα πιτυρούχα αντί των 5.51.

ΠΟΤΟΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ: «Είτε το θέλομεν είτε όχι –είπεν ο κ. Τζαίημς Μπεκ, ο ρεπουμπλικανός βουλευτής της Πενσυλβανίας, ο οποίος διευθύνει τον αγώνα εναντίον της ποτααπαγορεύσεως– πλησιάζομεν προς τον τερματισμόν μιας καταστάσεως που προκαλεί την αηδίαν του αμερικανικού λαού. Προτού παρέλθη πολύς χρόνος, η κατάστασις αύτη θα καταρρεύση…». Η προφητεία αυτή είνε ασφαλώς ευχάριστος. Αλλά πώς θα καταστή δυνατή η πραγματοποίησίς της;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή