90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 14–5–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΛΙΓΜΟΣ: Ο καγκελλάριος Μπρύνινγκ εξεφώνησε λόγον εις συγκέντρωσιν αντιπροσώπων του γερμανικού επαρχιακού Τύπου, ο οποίος θα έχη αντίκτυπον ως εκ του τρόπου με τον οποίον ωμίλησε περί των μεγάλων προβλημάτων της εξωτερικής πολιτικής. Ο λόγος αποτελεί προφανώς τον πρόλογον της επανασυγκλήσεως του Ράιχσταγκ, η οποία θα πραγματοποιηθή το απόγευμα σήμερον. [φωτ.] Υπάρχουν και οι φρονούντες ότι ο λόγος πρέπει να εκληφθή ως ελιγμός εσωτερικής πολιτικής. Ο καγκελλάριος υιοθέτησεν, ούτως ειπείν, τας θέσεις της άκρας δεξιάς διά να εξαλείψη παν πρόσχημα το οποίον θα εχρησιμοποίουν οι εθνικοσοσιαλισταί διά να επιτεθούν κατά της Κυβερνήσεως.

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ: «Γνωστοποιείται ότι αι ως άνω τιμαί (αι ισχύουσαι ήδη), αι οποίαι βασίζονται επί χρυσών δραχμών, θα μετατρέπωνται εις το μέλλον καθ’ έκαστον μήνα εις χαρτίνας δραχμάς, επί τη βάσει της μέσης τιμής συναλλάγματος του προηγουμένου μηνός, συμφώνως προς τας διατάξεις της από 17 Οκτωβρίου 1925 συμβάσεως μετά του Κράτους». Είναι φανερόν ότι η Πάουερ, διά του ανωτέρω εγγράφου, δεν ζητεί αμέσως αύξησιν της τιμής του ρεύματος, αλλά προσαρμογήν της χρυσής δραχμής εις την χαρτίνην. Ουσιαστικώς, η τιμή του ρεύματος εις δραχμάς χαρτίνας θα διπλασιασθή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή