90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 18-5-1932

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ: Είνε ή δεν είνε το πρωτότυπον έργον του Πραξιτέλους το άγαλμα του Ερμή το οποίον ευρίσκεται εις την Ολυμπίαν; Το ζήτημα αυτό, το οποίον εφάνη προς στιγμήν διευθετηθέν πέρυσιν, εξακολουθεί να απασχολή τους ειδικούς. […] Τα πράγματα ευρίσκοντο εις το σημείον αυτό όταν η «Αμερικανική Αρχαιολογική εφημερίς» είχε την έμπνευσιν να συλλέξη και να παραβάλη τα στοιχεία των διαφωνιών, καλούσα τους ανταγωνιζομένους να εκθέσουν τας αντιθέτους αντιλήψεις των. Εδημοσιεύθησαν αρκετά άρθρα υψίστου ενδιαφέροντος, εκ της αναγνώσεως των οποίων όχι μόνον οι ειδικοί, αλλά και οι αμύητοι δύνανται να λάβουν μίαν ιδέαν της φιλονικίας και να εξαγάγουν συμπεράσματα.

ΜΑΤΑΙΑΙ: Νέον φοιτητικόν κίνημα εδημιουργήθη εξ αφορμής της επιμονής του υπουργού της Παιδείας ζητούντος να θέση εις άμεσον εφαρμογήν τον νέον Πανεπιστημιακόν οργανισμόν. […] διά τον οργανισμόν εν τω συνόλω του εξηγέρθησαν τότε οι καθηγηταί του Πανεπιστημίου, οι οποίοι ήσαν οι ειδικώτεροι διά να γνωματεύσουν επ’ αυτού. Η εξέγερσις και η διαμαρτυρία απέβησαν μάταιαι διότι ο κ. Υπουργός επέμενεν απολύτως, εδημοσίευσε δε εις απογευματινήν φιλελευθέραν εφημερίδα σειρά άρθρων διά των οποίων προσεπάθει να πείση τους καθηγητάς του Πανεπιστημίου περί της ωφελιμότητος του νέου οργανισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή