90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 19-5-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ: Το πρώτο πράγμα το οποίον θα είχε τις να παρατηρήση εις το ταξείδιον [των Τούρκων υπουργών στην ΕΣΣΔ] είνε η μεγαλοπρεπής υποδοχή της οποίας έτυχον εν Ρωσσία οι Τούρκοι υπουργοί κατά ρητήν παράβασιν του μπολσεβικικού πρωτοκόλλου. Διότι, πράγματι, το ταξείδιον των Τούρκων ξένων ήτο μία θριαμβευτική πορεία διά μέσου της Ενώσεως των Σοσιαλιστικών Σοβιετικών Δημοκρατιών. Ο Ισμέτ πασάς [φωτ.] και ο Τεβφήκ Ρουσδή Βέης εγένοντο αντικείμενον φρενητιωδών εκδηλώσεων ενθουσιασμού εις την Μόσχαν, το Λένινγκραδ, την Οδησσόν, το Κίεβον, παντού τέλος όπου μετέβησαν.

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ: Κατόπιν της ανατιμήσεως του ξένου συναλλάγματος και προς τον σκοπόν όπως διατηρηθούν αι εισπράξεις του Δημοσίου εκ των ειδών μονοπωλίου, η Κυβέρνησις απεφάσισε να αυξήση τας τιμάς του πετρελαίου, πυρείων, κινίνης, παιγνιοχάρτων κ.λπ. Ηδη, ως ανεκοίνωσεν ο κ. υπουργός των Οικονομικών, κατηρτίσθησαν υπό των αρμοδίων υπηρεσιών σχετικά διατάγματα. Δι’ αυτών προβλέπεται ότι μετά τον διπλασιασμόν της τιμής κόστους των ειδών μονοπωλίου, πλην του άλατος, η τιμή του πετρελαίου αυξάνει από 19.20 δρχ. την οκάν εις 23, της κινίνης από 7 εις 10 και της διθεϊκής από 6 δρχ. εις 8 δρχ. κατά σωληνάριον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή