90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 28-5-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΡΑΘΡΟ: Ομιλών εις το Εθνικόν Συνέδριον των αμερικανικών βιομηχανιών περί της παρούσης κρίσεως, ο δόκτωρ Νικόλαος Μπάτλερ ετόνισεν ότι η Αμερική γοργώς και αναποφεύκτως βαδίζει προς το πολιτικόν βάραθρον, και έκαμεν έκκλησιν υπέρ μίας νέας, αμέσου και ριζικής κατευθύνσεως των πολιτικών κομμάτων. Ο κ. Μπάτλερ προσέθεσεν ότι έπειτα από επισταμένην μελέτην της δημοσίας γνώμης εις 24 πολιτείας της χώρας επείσθη ότι «ο λαός των Ηνωμένων Πολιτειών ανησυχεί σοβαρώτατα διά τα συμβαίνοντα εις την Βάσιγκτων και διά την πολιτικήν κατάστασιν της χώρας, η οποία εάν είχε την τύχην να έχη ένα πραγματικόν πολιτικόν αρχηγόν, ταχέως θα ανωρθούτο και θα έθετε τέρμα εις την σημερινήν αθλίαν πολιτικήν».

ΣΧΕΔΙΑ: Ο Αμερικανός μηχανικός Τζων Κάλντερ ετοιμάζει, κατ’ εντολήν της Σοβιετικής Κυβερνήσεως, τα σχέδια μιας μεγάλης πόλεως δι’ 100.000 κατοίκους, η οποία μέλλει να ανεγερθή εν μέσω της ερήμου της Σιβηρίας, πλησίον της λίμνης Μπαϊκάλ, όπου υπάρχουν μεγάλα μεταλλεία χαλκού. Ο Κάλντερ, ο οποίος έχει ήδη εκτελέσει αξιόλογα έργα γεωργικής ιδίως φύσεως διά λογαριασμόν των Σοβιέτ, πρόκειται να αναχωρήση διά τας σιβηρικάς στέπας, ίνα θέση εις εφαρμογήν τα σχέδια της νέας πόλεως.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή