90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 10-6-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΡΑΤΙΑ ΠΕΙΝΗΣ: Κατά τας εκ Νέας Υόρκης πληροφορίας, ζωηροτάτας ανησυχίας προκαλεί η δημιουργηθείσα, συνεπεία της πορείας των παλαιών πολεμιστών της Αμερικής κατά της Βασιγκτώνος, κατάστασις. Ως γνωστόν, οι παλαιοί πολεμισταί των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οπωσδήποτε δηλαδή υπηρετήσαντες υπό την έναστρον σημαίαν κατά την διάρκειαν του πολέμου, και οι οποίοι ανέρχονται περίπου εις 4 εκατομμύρια, ζητούν την άμεσον πληρωμήν εις μετρητά του ποσοστού των 50% εκ των συντάξεων και παντός είδους αποζημιώσεών των, το οποίον εκρατείτο υπό του δημοσίου, υπό μορφήν αναγκαστικού δανείου προς το κράτος. […] Εις την Βάσιγκτων έφθασαν ήδη πλέον των 30 χιλιάδων παλαιών πολεμιστών και ο αριθμός των αυξάνει από ώρας εις ώραν. […] Καθ’ όλην την χώραν ευρίσκονται εις κίνησιν περί τας 80.000 ανδρών.

ΛΕΜΟΝΙΑ: ∆εν αρκεί ότι κατεσχέθησαν 500 χιλιάδες λεμόνια εν Θεσσαλονίκη και ότι μεταφέρονται ενταύθα. Πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικώς συμφώνως προς τους νόμους περί αποκρύψεως τροφίμων όσοι επεζήτησαν να αισχροκερδήσουν αφού προηγουμένως εξηπάτησαν το Κράτος. Διότι καθαρά απάτη είνε όταν μετά τας καταβληθείσας προσπαθείας, υπό των ενδιαφερομένων βέβαια περί απαγορεύσεως της εισαγωγής λεμονίων εκ του εξωτερικού, να εμφανίζωνται οι ίδιοι αισχροκερδούντες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή