90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 17-6-1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΛΑΪΧΕΡ: Τηλεγραφήματα εκ Παρισίων αγγέλλουν ότι το Πρακτορείον «Ραδιό» δημοσιεύει συνέντευξιν του εν Βερολίνω ανταποκριτού του μετά του στρατηγού Σλάιχερ [φωτ. αριστερά, δεξιά ο φον Πάπεν], του νέου Γερμανού υπουργού της Εθνικής Αμύνης. […] «Η Γερμανία έχει πρωτίστως ανάγκην ειρήνης, αλλ’ έχει πρωτίστως ανάγκην να ζήση και επιθυμεί όπως οι γείτονές της την αφήσουν να ζήση όπως αυτή θέλει. Η Γερμανία δεν θέλει να εργασθή μόνον δι’ εαυτήν αλλά και διά την ειρήνην της ανθρωπότητος. Ελπίζομεν ήδη να μάθωμεν τους όρους υφ’ ους η Γαλλία θα συνεφώνει διά την επίτευξιν μιας συνεργασίας, ήτις θ’ απέβαινε καρποφόρος δι’ αμφότερα τα κράτη».

ΑΙΣΧΡΟΔΙΚΕΙΟ: Σήμερον δικάζεται ενώπιον του αισχροδικείου ο αλευροβιομήχανος Πειραιώς κ. Κωνσταντόπουλος, κατηγορούμενος ότι έδιδεν εις τους αρτοποιούς άλευρα υγρά. Επίσης σήμερον δικάζονται οι αισχροκερδήσαντες με τα λεμόνια έμποροι.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ: Η αιφνιδιαστική ανατίμησις του ηλεκτρικού ρεύματος από την Ηλεκτρικήν Εταιρείαν προεκάλεσε εντόνους διαμαρτυρίας των ωργανωμένων τάξεων. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εξέδωκε το κάτωθι ανακοινωθέν: «Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών διαμαρτύρεται εντόνως διά την επιβληθείσαν αύξησιν του ηλεκτρικού ρεύματος, ήτις έρχεται να επιβαρύνη και αυτή την κατανάλωσιν και να προσθέση νέα βάρη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή