90 χρoνια πριν… 5–7–1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΠΑΝΘΗΡ»: Τραγικόν δυστύχημα συνέβη χθες την πρωΐαν επί του αντιτορπιλλικού «Πάνθηρ» συνεπεία εκρήξεως οβίδος κατά την εκτέλεσιν γυμνασίων πυροβολικού εις τον Σαρωνικόν κόλπον. Η έκρηξις είχεν ως αποτέλεσμα τον διαμελισμόν του εκ Χίου ναύτου πτυχιούχου πυροβολητού της κλάσεως 1931 Αλεξάνδρου Σπανούδη ή Σπανουδάκη και τον τραυματισμόν 4 ακόμη ναυτών εκ του πληρώματος του αντιτορπιλλικού.

ΤΕΡΜΑ: Το απόγευμα συνήλθαν οι αντιπρόσωποι των προσκεκλημένων δυνάμεων υπό την προεδρίαν του κ. Μακντόναλντ όστις ετόνισε ότι «εφθάσαμεν εις το τέρμα και περιμένομεν αύριον τον κ. Ερριώ διά να δοθή οριστική μορφή εις την συμφωνίαν μετά της Γερμανίας, ήτις θα υποχρεωθή αντί των επανορθώσεων, αίτινες καταργούνται, να καταβάλη μικρόν τι ποσόν μη δυνάμενον να βλάψη την αναστήλωσιν της πίστεώς της. Ουδεμία σχέσις πρέπει να εμφανισθή μεταξύ των επανορθώσεων και των προς την Αμερικήν χρεών. Αύριον όλαι αι αντιπροσωπείαι εις την Λωζάννην θα λάβουν γνώσιν της συμφωνίας, το κείμενον της οποίας θα μονογραφήσουν μεθαύριον, δηλονότι υπό την αίρεσιν της εγκρίσεώς του υπό των Κυβερνήσεων και των Βουλών των. Εις την Λωζάννην θα παραμείνη μια επιτροπή, ήτις θα ασχοληθή με τα οικονομικά ζητήματα της Ευρώπης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή