90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 6–7–1932

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: […] Τοιουτοτρόπως από την ομάδα των αριστερών την οποίαν είχε σχηματίση ο Στάλιν, δεν μένει ακόμη όρθιος παρά μόνον ο Καγάνοβιτς [φωτ.]. Αλλά και αυτούαι ημέραι φαίνονται μετρημέναι πλέον. Αι αθόρυβοι αυταί μεταβολαί του καθεστώτος, αι επαναστάσεις αυταί του δωματίου, δεν είνε εντελώς νέον φαινόμενον εις την Σοβιετικήν Ενωσιν. Αυτός ούτος ο Στάλιν δεν είχε απαλλαγή καθ’ όμοιον τρόπον από την τριανδρίαν Τρότσκυ-Ζηνόβιεφ-Καμένεφ; Από καιρού είχε γίνη καταφανής εις την Ρωσσίαν η φθορά, την οποίαν υφίστανται οι διάδοχοι του Λένιν, οι αμεσώτεροι ούτως ειπείν μαθηταί των.

ΘΙΓΟΜΕΝΟΙ: Η μάλλον θιγομένη από το θερινόν δρομολόγιον της ώρας τάξις είνε ασφαλώς η τάξις των νεαρών… ερωτευμένων της οποίας το ειδυλλιακόν καθεστώς αναστατώνεται από της σήμερον. Η περίφημος ώρα του δειλινούκαι των κρυφοφιλημάτων εις το φυσικό φως απέπτη οριστικώς δι’ αυτούς διότι όταν ο δείκτης του ωρολογίου των θα σημειώνει ώραν οκτώ, η ώρα θα είνεη φωτεινή ακόμη εβδόμη, όταν σημειώνη την ενάτην δηλαδή την ογδόην ώραν του δειλινού τα ειδύλλια θα τα περιμένη ο μπαμπάς εις το σπίτι και θα πρέπει να σπεύσουν…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή