90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 3–8–1932

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΝΟΥΕΛ Β΄: Τηλεγραφούν εκ Λισσαβώνος ότι άπειρον πλήθος ανέμενε τον κατάπλουν του αγγλικού καταδρομικού «Κονκόρντ», το οποίον έφερε εις τον πρωραίον ιστόν την σημαίαν του βασιλικού οίκου της Μπραγκάντσα και συνωδεύετο υπό δύο πορτογαλικών καταδρομικών. Το πολεμικόν τούτο, ως γνωστόν, έφερε την σορόν του βασιλέως της Πορτογαλίας Μανουέλ. […] Το φέρετρον παρελήφθη υπό τμήματος πορτογάλων ναυτών, οίτινες το ετοποθέτησαν επί κιλίβαντος τηλεβόλου συρομένου υπό εξ ίππων. Η νεκρική πομπή κατηυθύνθη εις τον ναόν του Αγίου Βικεντίου διήλθε δε εκ της θέσεως, όπου ο πατήρ και ο πρεσβύτερος αδελφός του Μανουέλ εδολοφονήθησαν κατά το 1908.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Εις τους Ολυμπιακούς Αγώνας των καλών τεχνών το πρώτον βραβείον ζωγραφικής απενεμήθη εις τον Σουηδόν Βάλλυ. Δια την σκιτσογραφίαν εις τον Αμερικανόν Κλαιρ […].

ΣΥΜΠΛΟΚΗ: Σήμερον το απόγευμα ολίγον έξωθι των Πατρών και εις το χωρίον Μαζαράκι εγένετο συμπλοκή μεταξύ των κατοίκων του χωρίου αποτέλεσμα της οποίας υπήρξεν ο θανάσιμος τραυματισμός του δημοσίου εισπράκτορος και πολλών εκ των χωρικών. Αφορμή της συμπλοκής μεταξύ των χωρικών υπήρξεν η υφισταμένη διαφορά αυτών διά το χρησιμοποιούμενον ύδωρ προς άρδευσιν των αγρών των.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή