90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 10-8-1932

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΑΣΙΛΕΥΣ; Παρήλθον πέντε μήνες από της ημέρας κατά την οποίαν ο Βασιλεύς των Σπίρτων, ο Κρόυγερ, έθετε τέρμα εις την τυχοδιωκτικήν ζωήν του. Επί εξ μήνας συνεχίζεται ο λογιστικός έλεγχος σχετικά με τον «μέγαν χρηματιστήν» ο οποίος απέβη ο μεγαλύτερος απατεών του κόσμου. […] Αι εν Στοκχόλμη ανακρίσεις έφεραν εις φως νέον σκάνδαλον, το οποίον αφορά σχεδόν όλα τα κόμματα της Σουηδίας, άνευ εξαιρέσεως, από της άκρας δεξιάς μέχρι της άκρας αριστεράς. Εκ της μελέτης των ιδιαιτέρων σημειώσεων του Κρόυγερ η ανάκρισις διεπίστωσεν ότι ούτος εχρηματοδότει όλα τα κόμματα και ιδιαιτέρως κατά τας εκλογάς. […] Δι’ αυτού του τρόπου ο Κρόυγερ απέκτησε την συμπάθειαν και την επιείκειαν όλων των κομμάτων της χώρας του.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Ολίγον προ της 5ης μ.μ. χθες, κατέπλευσεν εις Πειραιά το ιταλικόν ατμόπλοιον «Γκριμάνι» του οποίου επέβαινεν επιστρέφων εκ του εξωτερικού ο κ. Βενιζέλος. Η διέλευσίς του εκ του προλιμένος εχαιρετίσθη διά κανονιοβολισμών. Εις την αποβάθραν του Λιμεναρχείου, ανέμενον τα μέλη της Κυβερνήσεως, οι πρόεδροι της Βουλής και Γερουσίας, αι αρχαί, φιλελεύθεροι βουλευταί και γερουσιασταί και εργάται του λιμένος και υπάλληλοι του δήμου, κινητοποιηθέντες προς υποδοχήν του κ. Βενιζέλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή