90 χρόνια πριν…24 – 8 – 1932

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΡΕ ΧΡΗΜΑΤΑ: Ο καγκελλάριος φον Πάπεν εκέρδισε την υπόθεσιν. Τώρα πλέον θα έχη χρήματα. Την 30ήν τρέχοντος θα παρουσιασθή εις το Ράιχσταγκ με 200 εκατομμύρια μάρκα, εις συναλλαγματικάς μεν, διά την προεξόφλησιν των οποίων όμως, υπάρχει εγγύησις της Ράιχσμπανκ. Ας μη νομισθή όμως ότι το αποτέλεσμα αυτό επετεύχθη άνευ κόπων. Εχρειάσθησαν τριών ημερών συνεχή διαβήματα παρά τω κ. Λούντερ, διοικητή της Ράιχσμπανκ, διά να πεισθή ούτος, να παράσχη την πίστωσιν.

ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ «ΠΟΤΕΖ»: Κατά την εν τω εργοστασίω Φαλήρου επισκευήν τριών αεροπλάνων «Ποτέζ» ο αυτόθι υπηρετών μηχανικός κ. Γεωργίου υπέβαλεν αναφοράν περιλαμβάνουσαν παρατηρήσεις του επί των αιτίων των προκαλεσάντων τας επισκευαζομένας ζημίας και της εν γένει κατασκευής των αεροπλάνων τούτων. […] Σχετικώς με τα ελαττώματα των «Ποτέζ» είμεθα εις θέσιν να γνωρίζωμεν ότι δεν παρουσιάσθησαν εις τρία εξ αυτών, ως το υπουργείον εν τω ανακοινωθέντι του ισχυρίζεται, αλλ’ εις όλα. Τα ελαττώματα άτινα και τα καθιστούν σχεδόν άχρηστα, και επικίνδυνα, κατά συνέπειαν οφείλονται εις την μη καλήν στάθμισιν του κέντρου του βάρους των, ένεκα της οποίας όταν προσγειούνται, ανατρέπονται (καποτάρουν) δημιουργουμένου ούτω του κινδύνου δυστυχημάτων διά τους επιβαίνοντας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή