90 χρόνια πριν στην Κ…18 – 9 – 1932

90 χρόνια πριν στην Κ…18 – 9 – 1932

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«ΟΜΙΛΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»: Η δημοσιογραφία, όπως και ο κινηματογράφος, έγινε πλέον εκατόν τοις εκατόν «ομιλούσα» και ηχητική. Εις τούτο την εβοήθησεν το ραδιόφωνον. Πράγματι, επιτρέπον ήδη την μεταβίβασιν της ομιλίας εις μεγάλας αποστάσεις και εις πλήθος ακροατών, το ραδιόφωνον συνετέλεσεν εις την γέννησιν μιας νέας μορφής και μιας νέας εφαρμογής εις την τέχνην της μεταδόσεως των ειδήσεων.

ΜΥΣΤΙΚΟ: Οσον αφορά την ισότητα των δικαιωμάτων εις το ζήτημα των εξοπλισμών και το σχετικόν γερμανικόν διάβημα, ο κ. Ερριώ [πρωθυπουργός Γαλλίας] υπέμνησεν ότι πάντοτε εδήλωσεν ότι αι γερμανικαί προτάσεις ήσαν απαράδεκτοι: «Παραμένω πιστός εις την συνθήκην των Βερσαλλιών, και δεν θα δεχθώ συζητήσεις πέραν του πλαισίου, το οποίον χαράσσει αύτη». Ερωτηθείς επί της ενδεχομένης ανακοινώσεως προς τρίτας Δυνάμεις του φακέλλου του καταρτισθέντος εις το Και Ντ’ Ορσαί, όστις περιέχει εγγράφους αποδείξεις των εξοπλισμών εις τους οποίους προβαίνει η Γερμανία, είπεν ότι η Κυβέρνησις κακώς δεν εχρησιμοποίησε μέχρι τούδε εις τας επισήμους συνομιλίας τα έγγραφα ταύτα τα απολύτως αυθεντικά και των οποίων τινά εις τας ιδιαιτέρας συνομιλίας μετά τινών φίλων Δυνάμεων. Πιθανώς τα έγγραφα ταύτα να υποβάλη εις την γενικήν συνέλευσιν της ΚΤΕ.

«ΚΑΙ ΣΥ, ΒΡΟΥΤΕ;»: Επανελθών εκ της περιοδείας του ανά την Θεσσαλίαν και Μακεδονίαν ο κ. αρχηγός του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κόμματος [Γ. Κονδύλης] ανεκοίνωσεν εις τους αντιπροσώπους του Τύπου ότι ο λαός πάσχει, στερούμενος δυστυχώς και αυτού του άρτου, έχει περιέλθη δε εις πλήρη απόγνωσιν! Ηρχισε λοιπόν να κάμνη αντιπολίτευσιν και ο κ. Αρχηγός του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κόμματος; Και συ, Βρούτε;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή