90 χρόνια πριν…5 – 1 – 1933

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΡΑΔΙΟΥΠΟΛΙΣ: Την 28ην Δεκεμβρίου εγένοντο εις την Νέαν Υόρκην τα επίσημα εγκαίνια της «Ραδιουπόλεως», του τεραστίου αυτού ουρανοξύστου της Πέμπτης Λεωφόρου, ο οποίος μέλλει να στεγάση όλας σχεδόν τας ραδιοφωνικάς και ραδιοτηλεγραφικάς εγκαταστάσεις της βορειοαμερικανικής Βαβέλ. Ο νέος ουρανοξύστης, περιλαμβάνων δεκάδας ορόφων, είνε εις των υψηλοτέρων της πόλεως και αποτελεί το πρώτον αποπερατούμενον τμήμα του μεγάλου συνόλου των οικοδομών τας οποίας ο πασίγνωστος πολυεκατομμυριούχος Ροκφέλλερ προτίθεται να ανεγείρη επί ολοκλήρου οικοδομικού τετραγώνου του κυριωτάτου εκείνου τμήματος της Νέας Υόρκης. Η «Ραδιούπολις» (Ράντιο Σίτυ) […] περιλαμβάνει εκτός των μηχανικών εγκαταστάσεων δεκάδας περίπου σταθμών ραδιοεκπομπής και μιαν αίθουσαν διεσκευασμένην εις θέατρον [φωτ. του 1938], η οποία θα χωρή περί τας 7.000 θεατών και θα είνε ούτω το μεγαλύτερον θέατρον του κόσμου.

ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΑΙ: Υπό της Ανωτέρας Διοικήσεως Χωροφυλακής Θράκης απεστάλη προς το Γ΄ Σώμα Στρατού και την Ανωτέραν Διοίκησιν Χωροφυλακής Μακεδονίας έγγραφο, διά του οποίου αύτη αναφέρει ότι καθ’ ας έχει πληροφορίας, εις το Ελληνικόν έδαφος εισήλθον ή πρόκειται να εισέλθουν Βούλγαροι αυτονομισταί της «Φεντερασιόν» της Βιέννης, αποσκοπούντες να δολοφονήσουν ωρισμένους παράγοντας του Λαϊκού Κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή