90 ΧΡOΝΙΑ ΠΡΙΝ… 2-2-1933

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ: Περί ώραν 10ην εσπερινήν όλοι οι γερμανικοί σταθμοί ασυρμάτου εξέπεμψαν μανιφέστον της κυβερνήσεως Χίτλερ προς το γερμανικόν έθνος: «[…] Θεωρούμεν ως αποστολήν της κυβερνήσεως την περιφρούρησιν των δικαιωμάτων και την ανάκτησιν της ελευθερίας του έθνους. Μεγάλη είνε η αγάπη μας προς τον στρατόν, διότι ούτος αποτελεί το σύμβολον του μεγάλου μας παρελθόντος. […] Πρωταρχικός όρος της οικονομικής μας ανορθώσεως είναι η καταπολέμησις του αποσυνθετικού μολύσματος του κομμουνισμού. Τα κόμματα του μαρξισμού και οι σύμμαχοί των ηδυνήθησαν να μας επιδείξουν εντός δεκατεσσάρων ετών τι δύνανται να πράξουν. Το αποτέλεσμα της διοικήσεώς των υπήρξεν η ερήμωσις και η καταστροφή».

5.000: Τηλεγραφούν εκ Κοζάνης ότι αφίκετο εκεί, προερχόμενος εκ Κωνσταντινουπόλεως, ο Θεοφ. Λαζάρου. Ούτος κατά τας σφαγάς της Σμύρνης κατά το 1922 ηχμαλωτίσθη υπό των Τούρκων. Αφηγούμενος τα της αιχμαλωσίας του, είπεν ότι εις την Μ. Ασίαν ευρίσκονται εισέτι άνω των 5 χιλιάδων αιχμάλωτοι.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Ηρχισαν δοκιμαστικαί προσπάθειαι διά την αποκατάστασιν απ’ ευθείας τηλεφωνικής συγκοινωνίας μεταξύ Λονδίνου και Ινδιών. Ελπίζεται ότι εντός των προσεχών ημερών θα δυνηθή να ομιλήση ο πρωθυπουργός κ. Μακδόναλδ μετά του Αντιβασιλέως Ινδιών λόρδου Ουίλιγκτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή