Ξενοδοχεία και ναρκωτικά

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να αλλάξει και, αν ναι, πότε; Η καθημερινή εμπειρία με τους χρήστες και τους εμπόρους ναρκωτικών, την ανεξέλεγκτη πορνεία και τις πάσης φύσεως συμμορίες σε ένα τεράστιο κομμάτι του αστικού ιστού στην Αθήνα θέτει επίμονα το ερώτημα: Πότε θα ανασάνει η Αθήνα και πότε όσες επενδύσεις γίνονται κοντά στην πλατεία Λαυρίου ή στην πλατεία Βάθης θα μπορέσουν να επιτελέσουν επί της ουσίας τον σκοπό τους; Το θέμα είναι βαθύ και αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, επιχειρήσεις, κατοικίες, καταστήματα. Αφορά τον τουρισμό και το κύρος της χώρας. Θα ήθελα να υπήρχε αναφορά στο ζήτημα αυτό και στις εξαγγελίες των πολιτικών κομμάτων. Οσοι ξέρουν την Αθήνα γνωρίζουν πώς είναι η κατάσταση στη Βερανζέρου ή στη Σατωβριάνδου, δίπλα στην πολυδιαφημισμένη, και δικαίως, μεγάλη επένδυση στο παλιό Μινιόν και σε πολλά νέα ξενοδοχεία. Μόλις πρόσφατα, είχα μια συζήτηση με ξένη δημοσιογράφο που ήρθε στην Αθήνα για να καλύψει το Σαββατοκύριακο των εκλογών της 21ης Μαΐου. Η εφημερίδα, της οποίας ήταν απεσταλμένη, της έκλεισε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο κοντά στην πλατεία Βάθης. Είδα, αργότερα, την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου, που φαινόταν απολύτως εντάξει, συμπαθητικό, σχεδόν ελκυστικό. Πουθενά φυσικά δεν αναφερόταν ότι βρισκόταν σε έναν μικρό δρόμο γεμάτο χρήστες ναρκωτικών ακόμη και στην είσοδο.

Η δημοσιογράφος έφθασε βράδυ με ταξί. Ο οδηγός, καθώς είδε τη νεαρή κοπέλα να αποβιβάζεται μέσα στο σκοτάδι σε εκείνο τον δρόμο, της είπε: «Σου μιλάω σαν κόρη μου, ψάξε να βρεις να μείνεις αλλού». Στη ρεσεψιόν, οι ευγενέστατοι υπάλληλοι, βλέποντας τα κοσμήματα που φορούσε στα αυτιά και στον λαιμό, της συνέστησαν να τα αφαιρέσει αν θελήσει να βγει. Με αυτήν την υποδοχή, μου έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα το ίδιο βράδυ: «Αυτή τη στιγμή ψάχνω απεγνωσμένα να φύγω από εδώ!».

Την άλλη μέρα, περπατώντας μαζί σε μια ηλιόλουστη Βασιλίσσης Σοφίας, ο κόσμος της πλατείας Βάθης φάνταζε μακρινός και σχεδόν εξωπραγματικός. Ωστόσο και οι δυο γνωρίζαμε ότι μερικά τετράγωνα παρακάτω υπήρχε και η άλλη πλευρά του νομίσματος. «Αυτά υπάρχουν παντού», μου είπε, προσπαθώντας να στρογγυλέψει τη δυσάρεστη εμπειρία της, αλλά δεν μπορούσε να κρύψει το σοκ της άφιξής της σε ένα από τα ξενοδοχεία που διαφημίζουν τη νέα εποχή της Αθήνας ως προορισμού.

Επείγει να σκύψουμε το κεφάλι και να δούμε κατάματα το πρόβλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή