90 χρόνια πριν στην «Κ»: 11-7-1933

52" χρόνος ανάγνωσης

ΚΟΥΡΑΓΙΟ: Γνωστοποιήσαντες μόνον εις τους στενωτέρους φίλους των την ημέραν, την ώραν και τον τόπον της τελετής, ο πρώην πρωτοπυγμάχος του κόσμου Μαξ Σμέλιγκ και η πρωταγωνίστρια της οθόνης Aννυ Οντρα ετέλεσαν προ ημερών τους γάμους των. Ηλπιζον με τον τρόπον αυτόν ότι δεν θα ηνωχλούντο πολύ από τους θαυμαστάς και τους περίεργους. Οταν όμως την πρωίαν της ορισθείσης ημέρας έφθασαν μειδιώντες προ του δημαρχείου του Σαρλόττενμπουργκ, πυκνόν πλήθος κόσμου τους ανέμενεν εκεί από ώρας. Το ζεύγος των μελλονύμφων υπεχρεώθη να διασχίση την μάζαν αυτήν των θαυμαστών και να αντιμετωπίση τας ομοβροντίας των φωτογραφικών φακών. Το πλήθος εχαιρέτα τον ευτυχή νυμφίον με τα ίδια επιφωνήματα τα οποία του απηύθυνεν άλλοτε εις τον πυγμαχικόν στίβον: «Εμπρός, Σμέλιγκ! Κουράγιο, Σμέλιγκ!».

ΛΥΣΗ; Ο ανταποκριτής της «Νταίηλυ Εξπρές», αφού επεσκέφθη τα στρατόπεδα των εθελοντών εργατών εις την παραρρήνιον επαρχίαν, γράφει ότι οι εθνικοσοσιαλισταί καταπολέμησαν κατά τρόπον πρωτοφανή εν εκ των δυσχερεστέρων παγκοσμίων προβλημάτων, ήτοι την διατήρησιν του ηθικού των ανέργων. Οι άνεργοι –γράφει– οίτινες μέχρι τούδε έρρεπον εις το έγκλημα, μορφούμενοι με στρατιωτικήν πειθαρχίαν ασχολούνται με την κατασκευήν δημοσίων έργων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT