Δεν περπατάμε. Τρέχουμε!

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγνώστου ιδιοκτήτη 1,5 εκατομμύριο μετρητές ρεύματος – Στην Ελλάδα 4,5 χρόνια για μία απόφαση δικαστηρίου, 450 ημέρες στην Ε.Ε. – Επτά στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν λιγότερο από 10.000 ευρώ τον χρόνο – Λουκέτο στο ΟΑΚΑ για λόγους στατικότητας στο στέγαστρο Καλατράβα (χάθηκαν οι οδηγίες συντήρησης) – «Σε ένα οκτάωρο είδα 88 αξονικές», λέει η διευθύντρια του αξονικού τομογράφου στο Κρατικό Νίκαιας – Στο νοίκι ο μισός μισθός στην Αθήνα – Στα 8,5 εκατομμύρια ο πληθυσμός της Ελλάδας στα μέσα του αιώνα.

Είναι μερικοί τίτλοι της «Καθημερινής» τις τελευταίες ημέρες. Διαπιστώνει κανείς διαβάζοντάς τους ότι τα θέματα είναι τα ίδια που απασχολούσαν την ελληνική κοινή γνώμη και το 2019 που ο κ. Μητσοτάκης ανεδείχθη πρωθυπουργός. Στα 4,5 αυτά χρόνια πολύ λίγα άλλαξαν στο βραδυκίνητο και αναχρονιστικό ελληνικό κράτος. Και ελάχιστες μεταρρυθμίσεις προχώρησαν.

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε αντιμέτωπος με την πανδημία και τον ρωσοουκρανικό πόλεμο. Και στα δύο αντέδρασε σωστά, πέρασε πάνω από τον πήχυ προστατεύοντας και στηρίζοντας τους πολίτες. Γι’ αυτό ο κόσμος του έδωσε νέα θητεία, για να πραγματοποιήσει όσα δεν έκανε.

Πράγματι, οι νέες διοικήσεις στους δημόσιους οργανισμούς μέσω του gov.gr είναι σημαντική πρόοδος, η απονομή εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων επίσης, όπως και ο εκσυγχρονισμός υποδομών μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αλλά για να αλλάξει το κράτος απαιτείται μια μικρή επανάσταση σε κάθε τομέα του Δημοσίου. Η τοποθέτηση υπουργών με μεταρρυθμιστική βούληση, π.χ. στα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης, δεν αρκεί για να μεταμορφωθεί η σκουριασμένη κρατική μηχανή. Χρειάζεται επιστράτευση όλων των δυνάμεων, σκληρή εστιασμένη δουλειά και καθημερινός συντονισμός με επίβλεψη του Μαξίμου.

Αντ’ αυτού βλέπουμε τους υπουργούς να κάνουν διακοπές όλο το καλοκαίρι και τον πρωθυπουργό –τρεισήμισι μόνο μήνες μετά τη σαρωτική νίκη της Ν.Δ.– να περιοδεύει ανά την Ελλάδα για να στηρίξει τον Ζέρβα και τον Αγοραστό.

Αυτό που προσδοκά ο κόσμος και θα κάνει τη διαφορά για τη χώρα είναι η ελληνική Δικαιοσύνη να πάψει να θεωρείται η πιο αργή στην Ευρώπη και η φοροδιαφυγή στην ελληνική οικονομία να μην είναι από τις μεγαλύτερες στις χώρες του ΟΟΣΑ. Καιρός η κυβέρνηση να βάλει σε μια τάξη τις προτεραιότητές της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή