90 χρόνια πριν… 25-11-1933

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ: Η Γαλλία αντιμετωπίζει από των πρωινών ωρών νέαν Κυβερνητικήν κρίσιν εξ αφορμής της παραιτήσεως της Κυβερνήσεως Σαρρώ [φωτ. στο κέντρο], η οποία, σχηματισθείσα προ εικοσαημέρου κατεψηφίσθη υπό της Βουλής, συνταυτίσασα την τύχην της με την ψήφισιν μέρους του οικονομικού της προγράμματος προβλέποντος την περικοπήν των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

«ΘΥΜΑΡΑΚΙΑΣ»: Οι θαμώνες των κέντρων της Ομονοίας, των νυχτερινών κέντρων και οι παντός είδους ξενύχτηδες θρηνούν τον θάνατον ενός ανθρώπου τον οποίον ύβριζον ζώντα. Πρόκειται περί του «Θυμαράκια», του παροιμιώδους κρασοπατέρα, ο οποίος ανελάμβανε με λίγο θυμάρι να φαιδρύνη τα κατεξηντλημένα μούτρα των ξενύχτηδων. Η αναγγελία του θανάτου του, επελθόντος κατόπιν φρικτής οινοποσίας, έδωσεν αφορμήν εις την ανάμνησιν ανεκδότων και λόγων συμπαθείας προς τον εκλιπόντα.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ο αγγλικός Τύπος ασχολείται με το ζήτημα του εξωτερικού ανταγωνισμού. Το «Νταίηλυ Εξπρές» δημοσιεύει άρθρον διά του οποίου εξαίρει την σοβαρότητα της δημιουργηθείσης καταστάσεως εκ της επεκτάσεως του ιαπωνικού εξαγωγικού εμπορίου εις βάρος του βρεττανικού εις τας κυριωτέρας κτήσεις και αποικίας της Αυτοκρατορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT