Τα παιδιά δεν είναι λούτρινα

Τα παιδιά δεν είναι λούτρινα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με δια-φωνίες πολυτελείας. Η χώρα μοιάζει να έχει λύσει όλα τα σοβαρά προβλήματά της και απειλείται διχασμός για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία. Αυτό θα το έλεγε κανείς έως και πρόοδο αν δεν μεσολαβούσαν κλαυθμοί και οδυρμοί από σχετικούς και κυρίως από άσχετους. Βρήκαν ευκαιρία διάφοροι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους διά των κραυγών τους σε ένα θέμα που δεν τους πέφτει απαραιτήτως και λόγος. Ιερείς του… μεσονυκτίου, πολιτικοί και πολιτευόμενοι που είχαμε ξεχάσει την ύπαρξή τους κηρύσσουν ανένδοτους και ξιφουλκούν αραδιάζοντας συνήθως στερεότυπα και ενίοτε ανοησίες. Ασφαλώς υπάρχουν και σώφρονες που έχουν διαφορετική άποψη και είναι σεβαστή, απλώς απαντούν συχνά σε ερωτήσεις που δεν ετέθησαν.

Οταν η συζήτηση αφορά ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα, προφανώς δεν χωρούν ιδεολογικές προσεγγίσεις, πλειοψηφικές ή μειοψηφικές απόψεις, αλλά ο απόλυτος σεβασμός σε αυτά τα δικαιώματα για όλους. Συνεπώς δεν μπορεί παρά να συμφωνήσει κάθε λογικός άνθρωπος με τη νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για να ρυθμίσει υπαρκτά νομικά και κοινωνικά προβλήματα. Για παράδειγμα, δεν μπορεί κάποια παιδιά να έχουν μειωμένα δικαιώματα επειδή έτυχε να γεννηθούν σε διαφορετικές οικογένειες. Ο πρωθυπουργός με τόλμη είχε αναφερθεί σε αυτό το θέμα σε χρόνο ανύποπτο πριν από τις τελευταίες εκλογές και ως εκ τούτου έχει απόλυτη πολιτική νομιμοποίηση να φέρει το θέμα στον χρόνο που θα κρίνει κατάλληλο στη Βουλή προς ψήφιση. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριοθέτησε με τη συνέντευξή του (ΕΡΤ – Γιώργος Κουβαράς) τι ακριβώς θα νομοθετήσει, ώστε να πάψουν οι σκόπιμες και οι αφελείς παρανοήσεις. Στην ουσία εξήγησε ότι νομοθετεί για την ισότητα των δικαιωμάτων όλων των παιδιών και την απάλειψη κάθε διάκρισης λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Την ίδια στιγμή, όμως, ξεκαθάρισε ότι δεν θα προβλέπεται η δυνατότητα για την απόκτηση παιδιού μέσω παρένθετης μητέρας στα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτή ακριβώς η προσέγγιση του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος είχε εκφράσει προ καιρού την επιθυμία να αποκτήσουν με τον σύζυγό του δύο παιδιά και μάλιστα αγόρια! Η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης δεν στερεί κάποιο δικαίωμα, απλώς δεν διευκολύνει τη λογική όσων πιστεύουν ότι τα παιδιά είναι λούτρινα και μπορούμε να διαλέγουμε φύλο και χρώμα από το ράφι.

Πολιτικά ο κ. Μητσοτάκης έχει υπερκεράσει τα κόμματα του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, καθώς για πολλοστή φορά τούς έχει… κλέψει την ατζέντα. Αν υπάρχει κάποιο θέμα στη Ν.Δ., αυτό αφορά κυρίως τους υπουργούς της και δευτερευόντως τους βουλευτές της, οι οποίοι γνώριζαν τις θέσεις του κόμματος πριν από τις τελευταίες εκλογές και όσα ισχυρίζονται τώρα ηχούν παράταιρα και ψηφοθηρικά.

Εν τω μεταξύ, εντύπωση και μάλιστα όχι θετική προκαλεί η αμφίθυμη τοποθέτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη στο θέμα. Το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι η μικροπολιτική τακτική έναντι της κυβέρνησης για το αν θα ψηφίσει ή θα καταψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά η θέση αρχών του κόμματος. Μετά την αρχική αμηχανία, μάλλον επικρατεί και πάλι η λογική και θα υπερψηφίσουν, διατυπώνοντας ταυτοχρόνως τις διαφωνίες τους για επιμέρους ζητήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή