90 Χρόνια πριν… 23-1-1934

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΥΣΗ: Η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, η καταρτισθείσα προ διετίας όπως εξετάση το πρόβλημα της ανεργίας, υπέβαλεν έκθεσιν δι’ ης συνιστά την μετανάστευσιν ως δυναμένην μερικώς να λύση το πρόβλημα της ανεργίας. Η επιτροπή συνιστά την εγκατάστασιν Αγγλων εις ακαλλιέργητα εδάφη, όπου θα κτισθούν πόλεις και χωρία, εις τα οποία θα εγκατασταθούν οι εκ της ιδίας περιφερείας προερχόμενοι μετανάσται. Ειδικός οργανισμός θ’ αναλάβη την μεταφοράν των μεταναστών, θα παρέχη τα μέσα της καλλιεργείας των εδαφών και θ’ αναλάβη την πώλησιν των προϊόντων των. Υπελογίσθη ότι η εγκατάστασις μιας οικογενείας εις τον Καναδάν θα στοιχίση 1.000 λίρας και μιας οικογενείας εις την Αυστραλίαν 1.200.

ΘΕΟΜΗΝΙΑ: Η μέριμνα της Κυβερνήσεως υπέρ του λαού ενέπνευσε την απόφασιν της υποβολής νομοσχεδίου όπως διά παγίου νόμου προστατεύωνται εφεξής τα θύματα της θεομηνίας. Ούτω αντί των προχείρων μέτρων, τα οποία και αυτά προσκρούουν συχνά εις τα γραφειοκρατικά εμπόδια, απλοποιούνται τα δικαιώματα του αρμοδίου υπουργού ώστε η βοήθεια προς τους εκ θεομηνιών υφισταμένους ζημίας να είνε άμεσος και αποτελεσματική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT