Τολμηρές εξαγγελίες αλλά και πράξεις

Τολμηρές εξαγγελίες αλλά και πράξεις

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση σε αυτή τη δεύτερη θητεία της φαίνεται περισσότερο αποφασισμένη και τολμηρή στις επιλογές της και στην υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων από ό,τι στην προηγούμενη τετραετία. Για τις όποιες καθυστερήσεις της προηγούμενης περιόδου υπάρχουν επαρκείς εξηγήσεις καθώς ζήσαμε μια πανδημία και απανωτές κρίσεις με την Τουρκία και φυσικά τις επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Γι’ αυτό άλλωστε και οι πολίτες έδωσαν μια δεύτερη τετραετία στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει την… ατυχία σχεδόν να μονοπωλεί το πολιτικό παιχνίδι και αυτό δεν είναι απαραιτήτως υπέρ του. Η άνεση στην πολιτική αντιπαράθεση με μια αντιπολίτευση κατακερματισμένη και ενίοτε ανερμάτιστη δημιουργεί συνθήκες χαλάρωσης και αυταρέσκειας σε μερίδα των κυβερνητικών στελεχών και ορισμένων βουλευτών. Αυτό φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις τους τελευταίους έξι μήνες και μάλιστα σε μερικές εξ αυτών ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να λάβει αυστηρά μέτρα ή ακόμη και να αλλάξει υπουργούς.

Η κοινωνία είναι περισσότερο απαιτητική διότι δεν αρκούν μόνον οι νομοθετικές πρωτοβουλίες αλλά κυρίως απαιτείται η εφαρμογή, η υλοποίηση αποφάσεων και πολιτικών ώστε να αλλάξει η χώρα. Για παράδειγμα, είναι τολμηρή και ρηξικέλευθη η επιλογή της κυβέρνησης να προχωρήσει επιτέλους και στη χώρα μας η ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων αλλά δεν συνάδει με τη βία που ανέχεται στα κρατικά ΑΕΙ. Προφανώς υπάρχουν ευθύνες και σε άλλους παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά οι πολίτες απαιτούν από το κράτος να μην απουσιάζει από κρίσιμους τομείς αρμοδιότητάς του. Δεν αρκεί συνεπώς να υποδεχτούμε μετά βαΐων και κλάδων το τέλος του αναχρονιστικού νομοθετικού πλαισίου για την ελευθερία επιλογών στην εκπαίδευση αν δεν φροντίσουμε να εκκαθαριστούν τα πανεπιστήμια από τον υπόκοσμο και τους πάσης φύσεως παρανόμους που δρουν εκεί στο όνομα της ελεύθερης διακίνησης. Οι δοξασίες της δήθεν αριστερής αντιπολίτευσης έχουν προ πολλού καταδικαστεί από τους πολίτες.

Ο κ. Μητσοτάκης που έχει την πλήρη εικόνα για πρόσωπα και συμπεριφορές θα αποδώσει αναλόγως αυτά που πρέπει σε χρόνο που θα κρίνει…

Το ίδιο ισχύει και για τη βία στους αθλητικούς χώρους καθώς η κυβέρνηση οφείλει, εκτός από τις απαγορεύσεις που κουκουλώνουν το πρόβλημα, να τολμήσει λύσεις και να στείλει στη φυλακή εκείνους που οργανώνουν ή υποθάλπουν αυτά τα φαινόμενα.

Την ίδια στιγμή, είναι απορίας άξιον πώς ο πρωθυπουργός ανέχεται (ή έστω έτσι φαίνεται) μέλη της κυβέρνησής του και βουλευτές να δίνουν διαπιστευτήρια στον παπά της ενορίας τους ή στον μητροπολίτη της περιφέρειάς τους και όχι στο κόμμα με το οποίο εξελέγησαν και είχε διατυπώσει το πρόγραμμά του με σαφήνεια πριν από τις εκλογές. Βεβαίως ξεχνούν ορισμένοι επιτήδειοι ότι στην πολιτική τίποτε δεν είναι δωρεάν και πως κάποια στιγμή πληρώνονται ή εξαργυρώνονται όλα αθροιστικά και ενίοτε με τόκο.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης, οποίος έχει την πλήρη εικόνα για πρόσωπα και συμπεριφορές, θα αποδώσει αναλόγως αυτά που πρέπει σε χρόνο που θα κρίνει. Ωστόσο, οι πολίτες που από επιλογή τον στηρίζουν έχουν περισσότερες απαιτήσεις καθώς θεωρούν ότι τώρα είναι η στιγμή του τολμηρού εκσυγχρονισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή