Διαγωνισμός χυδαιότητας και θράσους

Διαγωνισμός χυδαιότητας και θράσους

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι είναι χειρότερο, η χυδαιότητα ή το θράσος τους; Δύσκολο να αποφασίσει κανείς, σε σχέση με τις δηλώσεις των Αχιλλέα Μπέου και Κώστα Μουτζούρη και τον τρόπο που στη συνέχεια επέλεξαν να τις υπερασπιστούν, επιτιθέμενοι. Ο υπότροπος δήμαρχος Βόλου, καθώς δεν είναι πρώτη φορά που με ακραία προσβλητικό και χυδαίο τρόπο εκφράζεται, επικαλέστηκε μέχρι και το Σύνταγμα και τις πρόνοιές του για την ελευθερία της έκφρασης για να αντεπιτεθεί σε όσους τον εγκαλούν για όσα είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη. Ακόμη χειρότερα, παρέπεμψε στον αιρετό χαρακτήρα του αξιώματός του, ως νομιμοποιητικό στοιχείο για ό,τι λέει και κάνει.

«Ο λαός με εκλέγει, σ’ αυτόν αναφέρομαι και σε κανένα κόμμα», είπε, απαντώντας στην ανακοίνωση της Ν.Δ. και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους «συγγραφείς της», «να κρατήσουν τις συμβουλές, τα μαθήματα ηθικής και τις ευαισθησίες τους για τα στελέχη τους». Η εκλογή και η ψήφος των πολιτών, που επέλεξαν τον κ. Μπέο τοπικό άρχοντα, εργαλειοποιείται ως επιταγή εν λευκώ και ως νομιμοποιητικό άλλοθι για όλα. Ο δήμαρχος Βόλου τρίβει στα μούτρα όσων τον επικρίνουν την επανεκλογή του. Είναι σαν να λέει, «αυτός ήμουν και πριν από τις εκλογές και ο κόσμος με ψήφισε γιατί αυτό θέλει».

Ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κι αυτός υπότροπος σε αμφιλεγόμενες αναφορές, επέλεξε διαφορετική τακτική. Κι αυτός, όμως, για να επιτεθεί. Οχι για να αναγνωρίσει το λάθος και να ζητήσει συγγνώμη. Καταγγέλλει «ιδιοτελείς και εκβιαστικούς λόγους» πίσω από τη δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο, για το οποίο υποστηρίζει ότι «κατεγράφη παρανόμως». Σαν πονηρός πολιτευτής, ο κ. Μουτζούρης επιχειρεί να μεταφέρει τη συζήτηση αλλού: δεν έχει σημασία αυτό που λέω, κάποιοι προσπαθούν να με παγιδεύσουν. Βεβαίως, στο βίντεο έχει καταγραφεί μια δημόσια εκδήλωση, πρόκειται για γιορτή για την επανεκλογή του και δεν προσπαθεί κάποιος να εκμαιεύσει από τον περιφερειάρχη με το στανιό τη δήλωση. Ισα ίσα, χαρούμενος και διασκεδάζοντας λέει όσα λέει. Στο τέλος της ανακοίνωσής του, βεβαίως, κλείνει κι αυτός το μάτι στη λαϊκή ετυμηγορία, λέγοντας ότι μοναδικός στόχος του είναι να προσφέρει στην κοινωνία του Βορείου Αιγαίου και όλα τα άλλα έχουν σκοπό να τον πλήξουν και να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Οι τοπικοί άρχοντες δεν είναι ανεξέλεγκτοι. Υπάρχουν θεσμοί και όργανα, κανόνες και κυρώσεις. Και είναι ανάγκη να εφαρμοστούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή