Ο Γαβριήλ μύρισε τον κρίνο της Χ.Α.;

Ο Γαβριήλ μύρισε τον κρίνο της Χ.Α.;

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προκλητική είναι η προτροπή του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη προς όσους ψήφισαν στον πρώτο γύρο τη Χρυσή Αυγή στον Δήμο Αθηναίων «να αλλάξουν γνώμη και να δουν πού θα διοχετεύσουν τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που βιώνουν».

Ο κ. Σακελλαρίδης διαχώρισε τη Χρυσή Αυγή από τους ψηφοφόρους της, ευελπιστώντας ότι μπορεί κάποιοι να πεισθούν από τις αντιμνημονιακές του ρητορείες και να τον ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο την προσεχή Κυριακή. Σαφώς και πολλοί από το 16% όσων ψήφισαν τον Ηλία Κασιδιάρη δεν είναι ναζιστές, όμως οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής έχουν ευθύνη για τις πολιτικές τους επιλογές. Το ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η επιχειρηματολογία με την οποία ένα κόμμα ή υποψήφιος προσεγγίζει τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους. Εκτός κι αν ο 33χρονος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τους ψηφοφόρους «πρόβατα» με τρόπαιο τον δημαρχιακό θώκο. Δυστυχώς, με την τακτική του ο κ. Σακελλαρίδης ψαρεύει σε θολά νερά και αποδεικνύει ότι αρθρώνει μία απολύτως ρηχή και φλύαρη διαμαρτυρία κατά των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και των μνημονίων.

Ο κ. Σακελλαρίδης αντί να έχει την ευθύτητα να στιγματίσει τις επιλογές όσων είδαν ελπίδα στη Χρυσή Αυγή, ακροβατεί με τον απόλυτο λαϊκισμό, ενισχύοντας τα επιχειρήματα όσων λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξέρει να κάνει τίποτε άλλο παρά να… «πετά μολότοφ» και να στήνει αντιμνημονιακά πανηγύρια στις πλατείες. Αλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ κυνηγούσαν ψήφους στις πλατείες, «καπελώνοντας» τα οποία αντιμνημονιακά events, παρότι το μόνο σίγουρο δεδομένο σχετικά με το ιδεολογικοπολιτικό χρώμα αυτών των εκδηλώσεων είναι η σύγχυση και η θολούρα. Το ίδιο έκαναν και τον Δεκέμβριο του 2008, όταν επιχείρησαν να δώσουν κινηματικά χαρακτηριστικά σε μία τυφλή διαμαρτυρία χωρίς πολιτικό προσανατολισμό, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων.

Ομως, στο ίδιο νηπιακό πολιτικό υπόβαθρο των διαμαρτυρομένων βασίζεται και η Χρυσή Αυγή, αλιεύοντας -κατά καιρούς- ψήφους στις πλατείες. Για τον λόγο αυτό είχε και έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία η απόφαση του Γιώργου Καμίνη να απαγορεύσει τα συσσίτια μίσους στην πλατεία Συντάγματος, τα οποία επιχείρησε να οργανώσει η Χρυσή Αυγή. Σήμερα ο κ. Καμίνης αποδεικνύει ότι μένει προσηλωμένος στις αρχές του, λέγοντας ότι «οι ψηφοφόροι πρέπει να προσεγγίσουν τις θέσεις μας, διότι εμείς δεν θα προσχωρήσουμε στις θέσεις της Χρυσής Αυγής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι υποψήφιοί του δεν δημιουργούν τις συνθήκες για σοβαρή πολιτική όταν στηρίζονται στο μικροαστικό αλαλούμ που νομίζει ότι θα αλλάξει τα πάντα με την τυφλή διαμαρτυρία – ένα απλό ψηφοθηρικό «παιδομάζωμα» κάνουν. Ομως μάλλον κάποιοι ξεχνούν ότι δεν χορταίνουν στόματα με επικοινωνιακά τερτίπια και μονοδιάστατη αντιφασιστική ρητορεία. Για την αντιμετώπιση της κρίσης απαιτείται υπομονή, σοβαρότητα, προσπάθεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή