ΑΠΟΨΕΙΣ

Το μυστηριώδες αεροσκάφος

Ακριβούτσικη βγήκε η πτήση του πρωθυπουργού στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα έγγραφα που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στη Βουλή. Ο κ. Πάνος Καμμένος απάντησε στον κ. Αδωνι Γεωργιάδη ότι για να πάει ο κ. Αλέξης Τσίπρας μέχρι την Πορτογαλία εμείς οι φορολογούμενοι πληρώσαμε 25.462 ευρώ. Η εν λόγω πτήση έγινε φέτος τον Ιανουάριο. Ενα μήνα πριν, δηλαδή τον Δεκέμβριο του 2016, ο πρωθυπουργός πήγε μέχρι την Κούβα για να πενθήσει τον πατερούλη Φιντέλ Κάστρο. Σύμφωνα με non-paper που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου οι φορολογούμενοι πληρώσαμε για το υπερατλαντικό ταξίδι 22.900 ευρώ! Επομένως, ή κάποιος μας κλέβει στο ζύγι, ή όλοι μάς δουλεύουν ψιλό γαζί. Διότι, πώς είναι δυνατόν η πτήση στην Κούβα να είναι 3.000 ευρώ φθηνότερη από εκείνη στην Πορτογαλία, όταν η πρώτη απόσταση είναι σχεδόν τετραπλάσια της δεύτερης;

Υπάρχει όμως και άλλη απάντηση του κ. Πάνου Καμμένου, που περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα μυστήρια του κυβερνητικού αεροσκάφους. Οταν ρωτήθηκε για το δικό του ταξίδι, εκείνο που έκανε τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ μαζί με τον κ. Νίκο Παππά, απάντησε ότι η πτήση διήρκεσε 20,6 ώρες και κόστισε 29.491 ευρώ.

Η εκδοχή να μας δουλεύουν όλοι οι κυβερνητικοί ενισχύεται και από φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως στο οποίο αναγράφεται ότι το κόστος ανά ώρα πτήσης του πρωθυπουργικού Gulfstream είναι 5.537,09 ευρώ. Σύμφωνα με τα έγγραφα του κ. Καμμένου, η πτήση μετ’ επιστροφής στη Λισσαβώνα (με ενδιάμεση στάση στην Πόλη του Φωτός) ήταν 9,6 ωρών. Πολλαπλασιάζοντάς την με την τιμή του ΦΕΚ βγαίνει ένας λογαριασμός 53.156 ευρώ και όχι 25.462 ευρώ, που λέει ο ΥΕΘΑ. Η δε πτήση μετ’ επιστροφής στην Κούβα ήταν 22 ωρών και συνεπώς πρέπει να κόστισε 121.815 ευρώ και όχι 22.900 που λέει το Μέγαρο Μαξίμου. Ποιον να πιστέψουμε τώρα εμείς; Το επίσημο ΦΕΚ, που λέει ότι κάθε ώρα πτήσης κοστίζει 5.537,09 ευρώ; Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας που μας πληροφορεί ότι ο πρωθυπουργός πήγε στη Λισσαβώνα με 2.652,3 ευρώ/ανά ώρα πτήσης, ενώ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας πετά με 1.432 ευρώ/ανά ώρα πτήσης; Μήπως να πιστέψουμε το Μέγαρο Μαξίμου που κατέβασε την ώρα πτήσης στα 1.040 ευρώ; Δεν γνωρίζουμε, αλλά δεν δείχνει να νοιάζεται και κανείς. Στην εποχή των «εναλλακτικών γεγονότων» η κυβέρνηση μπορεί να αμολάει νούμερα χωρίς καν να ενοχλείται από τις εσωτερικές αντιφάσεις. Κι αυτά δεν είναι νούμερα που αφορούν στραγάλια. Είναι ο κόπος των Ελλήνων πολιτών, όσων τέλος πάντων εξακολουθούν να εργάζονται κι έχουν συνεταίρο στα έσοδα την εφορία.

Με την κατασυκοφάντηση των λειτουργών του Τύπου διάφοροι λαϊκιστές πέτυχαν κάτι σημαντικό προς όφελός τους. Μπορούν να περνούν ζωή χαρισάμενη ξοδεύοντας τα λεφτά των φορολογουμένων και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα. Ξέρουν ότι, ακόμη και αν κάποιος θέσει το ερώτημα «ρε παιδιά, πόσο κοστίζει τελικώς μια ώρα πτήσης του κυβερνητικού αεροσκάφους;», θα πουν κάτι για τα βοθροκάναλα της διαπλοκής, και για τους δημοσιογράφους που υπονομεύουν το χτίσιμο του σοσιαλισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη χώρα.

Παρεμπιπτόντως να αναφέρουμε ότι το ίδιο πρόβλημα έχουν και στις ΗΠΑ με τις εβδομαδιαίες πτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ στο εξοχικό του που βρίσκεται στο Μαϊάμι…