ΑΠΟΨΕΙΣ

Η κοινωνία υπό κατοχή

Με επίδειξη ψυχραιμίας, λογικής και κοινωνικής ευαισθησίας, το υπουργείο του κ. Γαβρόγλου αντιμετώπισε τα επεισόδια στο Πανεπιστήμιο Πατρών. «Οι διαφωνίες επιλύονται με διάλογο και όχι με τη βία», απεφάνθη. Ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει με τη σώφρονα στάση του καθηγητού; Υποθέτω ότι θα έχει και εναλλακτικές. Εάν οι διαπραγματεύσεις δεν ευοδωθούν, εάν οι διαφωνίες ανάμεσα στους τρωγλοδύτες που δέρνουν και τα σπάνε και στους καθηγητές τους αποδειχθούν αγεφύρωτες, μπορεί να απευθυνθεί σε κάποιον διεθνή οργανισμό, όπως ο ΟΗΕ. Και αφού οι κυανόκρανοι επιβάλουν την ανακωχή, έστω προσωρινή, να συναντηθούν οι εμπλεκόμενοι στη Γενεύη ή τη Ζυρίχη, πάντως σε ουδέτερο έδαφος, για να καταλήξουν εάν προτιμούν διζωνική, ομοσπονδία ή δύο χωριστά κράτη. Η υποκρισία έχει όρια. Η βλακεία δυστυχώς δεν έχει.

Ας μην κοροϊδευομαστε Η πολιορκία των πανεπιστημίων μας από τους βλαμμένους τρωγλοδύτες που υιοθετούν τα ταιριαστά στη βλάβη τους ονόματα, όπως «αναρχοαυτόνομοι», «αντιεξουσιαστές» κ.λπ., κράτησε κάτι δεκαετίες. Βοηθούντων του ασύλου και της ενοχικής συμπεριφοράς των δυνάμεων της τάξης απέναντι σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την ανομία εννοείται. Το 2008 η πολιορκία έληξε με τη νίκη τους. Η έννομη τάξη κατελύθη, το κράτος ακυρώθηκε και έκτοτε οι δυνάμεις τους έχουν επιβάλει την κατοχή τους σε σημαντικές περιοχές των μεγάλων πόλεων και έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε κομαντατούρες. Σε τι διαφέρουν οι αφίσες που αποκαλούν τον κ. Συρίγο φασίστα από το νεύμα του κουκουλοφόρου που υπεδείκνυε τους «ενόχους» στους γκεσταπίτες; Και σε ποιον απευθύνονται; Οχι σε εσάς και σε μένα βέβαια. Απευθύνονται στις κατοχικές δυνάμεις και τις καλούν να αναλάβουν δράση. Και πού βρήκαν τα χρήματα για να τυπώσουν τετραχρωμία; Από το υστέρημα της βιοπάλης τους υποθέτω.

Προ μηνός ένα σαράβαλο προκάλεσε μια μεγάλη οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Συνάδελφος μου έλεγε προχθές ότι οι αστυνομικοί ρεπόρτερ είχαν αρχίσει να πιστεύουν ότι πίσω από την απαγωγή Λεμπιδάκη δεν μπορούσε παρά να βρίσκεται μια μεγάλη οργάνωση. Προς το παρόν αποδείχθηκε ότι φτάνει ένας μαντράς και πέντε γιδοβοσκοί. Είναι το ίδιο που αισθανθήκαμε όταν είδαμε την ταυτότητα της «17Ν». Μια ομάδα από τρωγλοδύτες φτάνει για να πάρει τόσες ζωές. Τους τρωγλοδύτες των πανεπιστημίων τούς κατατάσσουμε στη «χαμηλή εγκληματικότητα». Ομως, όπως ένα σαράβαλο φτάνει για να καταστρέψει τον Σαρωνικό και τις ζωές μερικών εκατομμυρίων, έτσι και οι τρωγλοδύτες φτάνουν για να καταστρέψουν όχι μόνον τα πανεπιστήμια αλλά και ολόκληρες πόλεις. Απ’ αυτήν την άποψη ο κ. Συρίγος έχει δίκιο: «Το θέμα είναι τι κοινωνία θέλουμε».