Ενας «κάθετος» σαν την Πίζα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης

Ο κ. Κώστας Κατσίκης ανήκει στην ομάδα των πολιτευομένων που μπορούν να καυχώνται για το ακλόνητο πιστεύω και τις αταλάντευτες πεποιθήσεις τους. Και επιπλέον για τον απόλυτο σεβασμό τους στην πέμπτη εντολή: «Τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα σου». Από τον πατέρα του τον Θεόδωρο κληρονόμησε την επιρροή του (με τα πασίγνωστα συνώνυμά της) στην Περιφέρεια Αττικής, αλλά και τη φανατική προσήλωση σε ιδεολογικοπολιτικές αρχές που απαγορεύουν οποιαδήποτε σχέση με το αρκτικόλεξο του Αιόλου, το ΟΦΑ: Οπου Φυσάει ο Ανεμος. Αρχικά Ν.Δ. ο πατέρας, έπειτα ΔΗΑΝΑ, πάλι Ν.Δ., τέλος ανεξάρτητος. Και ο υιός Ν.Δ., έπειτα ΛΑΟΣ, τώρα ΑΝΕΛ. Και βλέπουμε, αφού μια χαρά δένουν οι αντιλήψεις του με τις χρυσαυγίτικες. Ενα τσιγάρο δρόμος όλα αυτά. Φούμαρα η «πίστη στα ιδεώδη της παράταξης» ή ό,τι άλλο συναφές.

Το δεκάλεπτο της δημοσιότητας το έχει κερδίσει αρκετές φορές ο κ. Κ. Κατσίκης. Με αγορεύσεις του στη Βουλή ή με δηλώσεις του. Και με την επιστροφή στη δραχμή ερωτοτρόπησε, και για την προσάρτηση της ΠΓΔΜ δεν θα ’χε σοβαρές αντιρρήσεις, και τους ομοφυλόφιλους χλευάζει σαν βδελύγματα, ο χριστιανός. Με τις προχθεσινές δηλώσεις του, όμως, κατέρριψε όλα τα προσωπικά του ρεκόρ. Κι έγινε πρωτοσέλιδο. Με σπουδές Νομικών αυτός, στην Πίζα και την Αθήνα, πήρε τα πτυχία του δίχως να αποστηθίσει το στοιχειώδες: πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Ή μήπως ακριβώς οι σπουδές και η κατόπιν αυτών εργασία του τον έπεισαν ότι και τα περί ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης είναι φούμαρα; Οπως και να ’χει, ο κ. Κατσίκης πρότεινε («απαντώντας υποθετικά σε υποθετική ερώτηση») να βάλουμε στο ένα τάσι τους δύο Ελληνες που συνελήφθησαν από Τούρκους τζανταρμάδες και στο άλλο τους οχτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα. Περισσότερο κεκλιμένη και από τον Πύργο της Πίζας η κάθετη, κατά τα λοιπά, πίστη του στο δίκαιο.

Τι έπρεπε να γίνει μετά τις δηλώσεις αυτές; Να αναρωτηθούν κόμματα και Τύπος ποιος τις έκανε. Και να τους αποδώσουν τη βαρύτητα που όντως τους αντιστοιχεί· μικρότατη, αν όχι μηδενική. Αντ’ αυτού, με τις οξείες κομματικές ανακοινώσεις και τα σχόλια που ακολούθησαν, τα αστόχαστα λεγόμενα του ΑΝΕΛΛηνα προικίστηκαν με υπέρογκη αξία. Θαρρείς και η εξωτερική μας πολιτική εξαρτάται από το τι θα πει στην τηλεόραση ένας πολιτικός ήδη καμένος από την ίδια του την ακρότητα. Αχόρταγη η κομματική κόντρα, δεν διστάζει να εμπλουτίσει τη δίαιτά της και με εθνικά θέματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT