Ενα βραβείο… οικονομικής σπατάλης

Ενα βραβείο… οικονομικής σπατάλης

Κύριε διευθυντά 
Ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος στις 5 Δεκεμβρίου έγραψε το άρθρο «Το ΕΣΥ και το Μπαρμπάντος – Γρενάδα του 1994». Κρατώ το ΕΣΥ που μας ενδιαφέρει. 

Εμαθα το καταπληκτικό, πως στα δημόσια νοσοκομεία μας οι προϋπολογισμοί τους εγκρίνονται με βάση τις δαπάνες της προηγούμενης χρονιάς. Δηλαδή, ξόδεψε, σπατάλησε όσο θες, την επόμενη χρονιά θα σου εγκριθεί να ξοδέψεις παραπάνω!

Δεν αναφέρει ο αρθρογράφος πότε πρωτοσκέφθηκε ο νομοθέτης να βάλει αυτή τη θαυμαστή διάταξη για τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων. Μάλλον θα πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες διατάξεις, σε άλλους τομείς του Δημοσίου; 

Ισως η διαΝΕΟσις, που έκανε την έρευνα και βρήκε αυτό το διαμάντι χείριστης διαχείρισης των οικονομικών των νοσοκομείων, να μελετήσει και άλλους τομείς. Πιθανόν και εκεί να δούμε δαπάνες και να τρίβουμε τα μάτια μας.Είμαστε η χώρα των θαυμάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή