Τον σταυρό μας πριν «σταυρώσουμε»

Τον σταυρό μας πριν «σταυρώσουμε»

Κύριε διευθυντά

Διάβασα το άρθρο σας «Οι γνωστοί και οι γνώστες» («Κ», 21.4.2024). Απόλυτα ρεαλιστικό και συγχαρητήρια στη γραφίδα. Κάθε καλόπιστος συμφωνεί με την παρουσίαση και «επειδή το ζήτημα είναι σοβαρό, στο χέρι μας είναι να κάνουμε εμείς τουλάχιστον το καθήκον μας σαν ψηφοφόροι. Να διαβάσουμε κανένα βιογραφικό, να βάλουμε στην άκρη τον ποιον “ξέρουμε” και να δώσουμε τον σταυρό μας σε όσους θα εμπιστευόμασταν να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη». Επιπλέον, ας βεβαιωθούμε πως οι υποψήφιοι/ες γνωρίζουν ότι: «Θεμέλιον του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία» και ότι «Απασαι αι εξουσίαι πηγάζουν εκ του Λαού και υπάρχουν υπέρ αυτού και του Εθνους» – Σύνταγμα της Ελλάδος 1975, εκδ. τρίτη, Εκδ. Αντ. Ν. Σάκκουλα. Να τα ψάχνουμε λίγο αυτά για καλό και για κακό. Μετά ας επισημανθεί στους ενδιαφέρομενους η φράση του Αποστόλου των Εθνών Παύλου (Β΄ Τιμ. 4.5) «την διακονίαν σου πληροφόρησον».

Τακτική αναφορά πεπραγμένων προς πάντες. Μη λεχθεί ότι δεν γίνεται. Ηδη γίνεται!

Τέλος, να κατανοήσουν πλήρως οι υπό κρίσιν τη ρήση «…όσω προς μείζονα όγκον αναβέβηκας, τόσω πλείονα απαιτήθηση». (Ιωάν. Χρυσ.) Δεν στέλνουμε στην Ευρώπη «χορεία πορφυρογεννήτων» για να απολαύσουν «ημέρες χλιδής» με χρήματα των φορολογουμένων «πληβείων». Πάνε για να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και μόνον. Αφού τα ξεκαθαρίσουμε αυτά και βρεθούμε μπροστά στην κάλπη, οι πιστεύοντες ας κάνουμε τον σταυρό μας. Γιατί η πείρα μας διδάσκει ότι πριν από την εκλογή υποψήφιοι/ες είναι τα «καλύτερα παιδιά». Μόλις όμως εκλεγούν τότε η έπαρση και η αλαζονεία επισκέπτονται τους επιρρεπείς (και μόνον). Σε τέτοιες περιπτώσεις το κόμματα οφείλουν να επαναφέρουν την τάξη. Με αυτές τις σκέψεις ας ελπίσουμε ότι στα έδρανα των Ελλήνων ευρωβουλευτών θα καθίσουν οι καλύτεροι/ες για την υπεράσπιση των Δικαίων της Ελλάδος και της Ευρώπης.

*Δρ Νομικής-Συγγραφέας, Αθήνα

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή