Για να θυμόμαστε όλα τα γεγονότα…

Για να θυμόμαστε όλα τα γεγονότα…

Κύριε διευθυντά

Στις 21 Απριλίου ο κ. Ανδρέας ∆ρυμιώτης έγραψε στην «Καθημερινή» το άρθρο «Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την 21η Απριλίου 1967».

Γράφει: «Οι συνταγματάρχες μόνοι τους έκριναν ότι η χώρα κινδυνεύει από τους κομμουνιστές και αποφάσισαν να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους…».

Ξεχνά εδώ το πραξικόπημα που σχεδίαζε τότε ο άφρων βασιλιάς Κωνσταντίνος με τους στρατηγούς του, αλλά τον πρόλαβαν στη γρηγοράδα οι συνταγματάρχες. Ξεχνά τον καθοδηγητικό ρόλο των ΗΠΑ και της CIA, που με τον έμμισθό της μετέπειτα αρχηγό της χούντας Παπαδόπουλο πέτυχαν νωρίτερα από τους στρατηγούς την κατάλυση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Ξεχνά τη συγγνώμη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Κλίντον ενώπιον του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, για τον ρόλο της χώρας του στον σφαγιασμό του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα.

Ξεχνά τον ρόλο του παλατιού που μαζί με τους άφρονες πολιτικούς το 1965 με τα γεγονότα της Αποστασίας και των Ιουλιανών, οδήγησαν στην κατάλυση της κοινοβουλευτικής τάξης, με συνέπεια σε λιγότερο από δύο χρόνια οι συνταγματάρχες να μας οδηγήσουν στο έγκλημα που πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου. Και επίσης δεν λέει κουβέντα για την Κύπρο, με το πραξικόπημα της χούντας κατά του Μακαρίου, που προκάλεσε τον Αττίλα των Τούρκων με τη διχοτόμηση της μαρτυρικής μεγαλονήσου.

Είναι γεγονότα που οι παλαιότεροι οφείλουν να τα υπενθυμίζουν, για να τα μαθαίνουν και οι νεότεροι, που δεν έζησαν τις τραγικές εκείνες εποχές. Οι συνέπειες των οποίων ίσως δεν επουλωθούν ποτέ, ειδικά για την Κύπρο.

*Χειρουργός, Μαρούσι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή