Καμιά δικαιολογία στη χούντα

Καμιά δικαιολογία στη χούντα

Κύριε διευθυντά

Ο αξιόλογος κ. Ανδρέας ∆ρυμιώτης κάθε Κυριακή στην Οικονομική «Καθημερινή» γράφει τις απόψεις του, που διαβάζουμε με προσοχή.

Στις 21-4-2024 έγραψε το άρθρο «Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε την 21η Απριλίου 1967».

Σαν μοναδικό αίτιο αναφέρει τους συνταγματάρχες που «έκριναν ότι η χώρα κινδυνεύει από τους κομμουνιστές…».

Με αυτό σαν αφορμή έγραψα την επιστολή «Για να τα θυμόμαστε όλα…» που δημοσιεύθηκε στις 26-4-2024, όπου παρέθετα όσα αίτια προηγήθηκαν και οδήγησαν στο πραξικόπημα.

Ο κ. Δρυμιώτης εστίασε στα αποτελέσματα της χούντας, που όντως ήταν καταστροφικά για τη χώρα. Αντιθέτως εστίασα στα αίτια που μας οδήγησαν στη χούντα, και δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Συγκρίνοντας τα δύο κείμενα, του αρθρογράφου και της ταπεινότητάς μου, θεωρώ πως η απάντηση του κ. Δρυμιώτη ότι «σε όλη την επιστολή είναι σαν να δικαιολογεί τη χούντα» αναρωτιέμαι αν με κατατάσσει στη χορεία των χουντικών!

Εχοντας στέρεα πεποίθηση ότι η αντιληπτική μου ικανότης παραμένει ακόμη ενεργή, ελπίζω πως οι εχέφρονες αναγνώστες θα με δικαιώσουν όταν δυνατά φωνάζω πως δεν δικαιολογώ καμία χούντα.

*Χειρουργός, Μαρούσι

Απάντηση

Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω τη θέση του επιστολογράφου. Φυσικά δεν τον κατηγορώ για χουντικό, αλλά είναι εντελώς λάθος να επισημαίνομε τα γεγονότα που οδήγησαν στη χούντα και όχι στα κακά που προέκυψαν από τη χούντα. Oσον αφορά το Κυπριακό, στο οποίο μάλιστα είμαι ιδιαίτερα ευαίσθητος λόγω καταγωγής, δεν χρειάζεται να το αναφέρω γιατί τα γεγονότα είναι ευρέως γνωστά. Αντίθετα τα σημεία που ανέδειξα δεν είναι τόσο φανερά στο ευρύ κοινό. Ιδιαίτερα η σημερινή τρομοκρατία, η σημερινή κατάσταση στα πανεπιστήμια, η σημερινή αντιπαλότητα με την αστυνομία και κυρίως η σημερινή εκτεταμένη διαφθορά, είναι τα θέματα που κυριολεκτικά κατέστρεψαν τη χώρα μας και δεν έχουν αναδειχθεί ικανοποιητικά.

Ανδρέας Γ. ∆ρυμιώτης

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT