Αντισημιτισμός και θρησκευτικά πάθη

Αντισημιτισμός και θρησκευτικά πάθη

Κύριε διευθυντά

Ως τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας σας θέλω να σας συγχαρώ για τους συνεργάτες σας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι έγκριτοι δημοσιογράφοι Τάκης Θεοδωρόπουλος, Παντελής Μπουκάλας και Σάκης Μουμτζής. Συμπτωματικά στο φύλλο της εφημερίδας σας της 30ής Απριλίου –Μεγάλη Τρίτη– γράφουν και οι τρεις άρθρα σχετιζόμενα με το Ισραήλ και τους Εβραίους.

Θα σχολιάσω μόνο το άρθρο του κ. Μπουκάλα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας με τίτλο «Η Μεγάλη Εβδομάδα και ο αντιιουδαϊσμός». Αφού αναπαράγει από τις λειτουργίες της Μ. Πέμπτης και της Μ. Παρασκευής πληθώρα απαξιωτικών και προσβλητικών επιθέτων για τους Εβραίους, ευτυχώς εντός εισαγωγικών, τελειώνει το άρθρο του γράφοντας ότι απέφυγε τον όρο «αντισημιτισμό», και προσθέτω εγώ και τους «γνωστούς» «αντισιωνισμός» και «αντιισραηλινισμός», για να μην παρεξηγηθεί. Ετσι χρησιμοποιεί τους όρους «αντιεβραϊσμός» και «αντιιουδαϊσμός». Κάνει, δηλαδή, το «γνωστό» λάθος να διεγείρει, σε όσους τον διαβάσουν, θρησκευτικά πάθη του παρελθόντος που έχουν ήδη κριθεί από την ιστορία, δημιουργώντας την επικίνδυνη εντύπωση, πιστεύω όχι ηθελημένα, ότι οι όποιες ενέργειες του Νετανιάχου αφορούν τους «τρισκατάρατους και άθλιους» Εβραίους. Ετσι, αφήνεται να εννοηθεί ότι «για όλα φταίνε οι Εβραίοι» από τη σταύρωση του Χριστού μέχρι τη Γάζα! Αν αυτό δεν είναι «έξυπνος» αντισημιτισμός, τότε τι είναι;

Ας διαβάσει πάντως και τα άρθρα των συναδέλφων του κ. Τάκη Θεοδωρόπουλου και κ. Σάκη Μουμτζή, που δημοσιεύονται στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας.

*Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου της Πορείας των Ζωντανών Επιζώντων του Ολοκαυτώματος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT