Υποβάθμιση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων: Μαυρωτάς κατά Γαβρόγλου για το θέμα στη Βουλή

Υποβάθμιση των Πρότυπων και Πειραματικών σχολείων: Μαυρωτάς κατά Γαβρόγλου για το θέμα στη Βουλή

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή έφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς την αδιαφορία, όπως λέει, του Υπουργείου Παιδείας να στελεχώσει τη Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (ΔΕΠΠΣ) της οποίας η θητεία έληξε στις 31/12/2018.

Σε κοινοβουλευτική του ερώτηση προς τον υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο κ. Μαυρωτάς αναφέρει ότι «τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία είναι ένας πετυχημένος θεσμός του δημόσιου σχολείου που αφενός δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ακόμα και χαμηλών εισοδηματικών τάξεων να απολαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον και αφετέρου να διαχέονται καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές σε όλη τη δημόσια εκπαίδευση. Ηδη από πέρυσι φάνηκαν τα πρώτα σημάδια αδιαφορίας, όταν ανανέωσε την 5ετή θητεία των εκπαιδευτικών κατά ένα χρόνο χωρίς καμία διάθεση να δημιουργήσει νέο πλαίσιο όπως ήταν η επίσημη δικαιολογία».

Μάλιστα, όπως προσθέτει ο ίδιος «με τη μη συγκρότηση της ΔΕΠΠΣ δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των ΠΠΣ, με πιο σημαντικό ότι είναι στον αέρα οι εξετάσεις του Ιουνίου για τα Πρότυπα καθώς τέτοια εποχή θα έπρεπε να έχει βγει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου μετά από εισήγηση της ΔΕΠΠΣ. Τελικά, με τις ενέργειες αποδόμησης των ΠΠΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ οι μόνοι ωφελημένοι φαίνεται να είναι τα ιδιωτικά σχολεία, που από το 2011 στον θεσμό των ΠΠΣ είχαν βρει έναν ισχυρό ανταγωνιστή».

Για το ίδιο θέμα υπάρχει σειρά κειμένων διαμαρτυρίας από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών που φοιτούν σε Πρότυπα και σε Πειραματικά Σχολεία, και μιλούν για υποβάθμιση των σχολείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT