Προεκλογικά

3' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τεταμένο κλίμα που επικρατεί στη Βουλή, στον απόηχο των πεπραγμένων Πολάκη, αλλά και το μείζον ζήτημα της ασφάλειας στο κέντρο της Αθήνας ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης στο debate των τεσσάρων βασικών διεκδικητών του Δήμου της Αθήνας, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Ρουά Ματ». Με συντονιστές τους δημοσιογράφους Αντιγόνη Λυμπεράκη και Παύλο Τσίμα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι Κώστας Μπακογιάννης, Παύλος Γερουλάνος, Νάσος Ηλιόπουλος και Νίκος Σοφιανός τοποθετήθηκαν επί των ζητημάτων και εξέθεσαν τις απόψεις τους για το «αύριο» της Αθήνας.

Εκλογές χωρίς ευτράπελα δεν γίνονται και τον κανόνα επιβεβαιώνει ο διορισμός ως δικαστικών αντιπροσώπων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου (φωτ.), της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, του πρώην υπουργού Νίκου Δένδια καθώς και του εκπροσώπου Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά. Ο διορισμός έγινε προφανώς εκ παραδρομής και το λάθος μάλλον είναι του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που δεν τους εξαίρεσε από τις λίστες του.

Επιστολή στον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη απέστειλε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, απαντώντας στα παράπονα του κυβερνώντος κόμματος για την τοποθέτηση του εκλογικού του περιπτέρου στην πλατεία Κοραή, δίπλα από το περίπτερο της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Μώραλης επισημαίνει ότι απλώς εφάρμοσε τη σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ και τονίζει ότι «αν υπήρχε σαφής πολιτική πρόθεση αποκλεισμού της Χ.Α. από την κατανομή χώρων, αυτό θα μπορούσε να γίνει με απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής».

Υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων με τον συνδυασμό «Γιάννενα – Νέα Εποχή» είναι ο Μωυσής Ελισάφ, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με προηγούμενη αυτοδιοικητική εμπειρία, ο κ. Ελισάφ ίδρυσε μια «νέα παράταξη, ανεξάρτητη, ακηδεμόνευτη και πέρα από κομματικές δεσμεύσεις ή επιχειρηματικά συμφέροντα». Οπως φαίνεται, μάλιστα, ο κ. Ελισάφ είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία και έχει ισχυρό «ρεύμα», πιθανότατα ικανό να τον αναδείξει ως τον επόμενο δήμαρχο της πόλης.

Η «μάχη της αφίσας» γίνεται στο Κερατσίνι, με την υπερβολική αφισοκόλληση να αποτελεί αντικείμενο μεγάλης «κόντρας» μεταξύ του υποψηφίου δημάρχου Παναγιώτη Διαλινάκη, ο οποίος προέρχεται από τη Ν.Δ., και του νυν δημάρχου Χρήστου Βρετάκου που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως φαίνεται, το ζήτημα θα «φτάσει» στην επιτροπή δεοντολογίας.

Τον επίτροπο της Ε.Ε., αρμόδιο για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστο Στυλιανίδη συνάντησε ο Κώστας Μπακογιάννης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων παρουσίασε το σχέδιό του για την Αθήνα, ενώ συζήτησαν για τα προγράμματα στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αφορούν την εκπαίδευση των προσφύγων.

Το πολύπαθο Μάτι και την Ραφήνα επισκέφθηκε η υποψήφια περιφερειάρχης με την «Ανυπότακτη Αττική» Μαριάννα Τσίχλη συνοδευόμενη από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Ανατολικής Αττικής Γιώργο Οικονόμου, Ηλία Βλάχο, Θεόδωρο Αθανασόπουλο, Τάσο Ζουλάμογλου, Χάρη Πετρόπουλο, Δυτικού Τομέα Γρηγόρη Λάσκαρη, και Κεντρικού Τομέα Ελένη Μπούκη και Ρωμανό Αγγελή. Σε ανακοίνωσή της η «Ανυπότακτη Αττική» επιρρίπτει ευθύνες στη νυν περιφερειάρχη Ρένα Δούρου αλλά και στις γενικότερες ελλείψεις της πολιτείας, επισημαίνοντας την ανάγκη ενίσχυσης της χρηματοδότησης, του ανθρώπινου δυναμικού αλλά και του εξοπλισμού των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας.

Αποκλεισμό από τη συμμετοχή στις εκλογές καταγγέλλει η «Αριστερή Παρέμβαση Βύρωνα». Ο συνδυασμός επισημαίνει ότι πρόσφατα δεν κλήθηκε σε συζήτηση σε τηλεοπτικό σταθμό όπου είχαν παραστεί οι επικεφαλής των αντίπαλων παρατάξεων, καθώς και ότι οι ανακοινώσεις του δεν δημοσιεύονται στα τοπικά ΜΜΕ.

Την παραίτησή του από τον Δήμο Μαραθώνα, προκειμένου να συμμετέχει ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές, κατέθεσε ο Ηλίας Ψινάκης. Σημειωτέον ότι η προθεσμία για τα κωλύματα εκλογιμότητας έληξε χθες.

Ενεργοποιήθηκε η εφαρμογή «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» του υπουργείου Εσωτερικών. Κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο σύστημα, συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία.

Περί τα 75 εκατομμύρια ευρώ θα στοιχίσουν σύμφωνα με την ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ειδική αποζημίωση και τα οδοιπορικά δικαστικών αντιπροσώπων, μελών εφορευτικών επιτροπών και γραμματέων που θα συμμετέχουν στη διεξαγωγή των φετινών εκλογών.

Εκ παραδρομής γράφτηκε ότι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό «Χαλάνδρι-Απόφαση Ευθύνης», του Παναγιώτη Βάσιου, Γιώργος Μελέας είναι στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Μελέας είναι στέλεχος στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, συμβουλευτικό όργανο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή