Προς τη Βουλή οδεύει η κατάθεση Λοβέρδου

Προς τη Βουλή οδεύει η κατάθεση Λοβέρδου

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διευρύνεται ο κύκλος των πολιτικών που με τις καταγγελίες τους στηρίζουν την απόφαση συγκρότησης προανακριτικής επιτροπής για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς και η κατάθεση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου οδεύει ήδη προς τη Βουλή. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που διενεργεί γενικευμένες έρευνες για την υπόθεση, διαβίβασε την κατάθεση Λοβέρδου στους αντεισαγγελείς του ανωτάτου δικαστηρίου, καθώς ο πρώην υπουργός κατήγγειλε μεθοδεύσεις και παρασκηνιακές ενέργειες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης στην Εισαγγελία Διαφθοράς, με στόχο την ενοχοποίηση χωρίς στοιχεία πολιτικών στην υπόθεση της Novartis.

H κατάθεση Λοβέρδου έρχεται να προστεθεί σε εκείνες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Δημ. Αβραμόπουλου, αλλά και τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

Και ενώ η σύσταση της προανακριτικής επιτροπής, την οποία αποφάσισε η κυβέρνηση, αναμένεται να υλοποιηθεί προς το τέλος του μήνα, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι έρευνες για το παρασκήνιο που καθόρισε την ενοχοποίηση των πολιτικών, καθώς την προσεχή Δευτέρα έχει κληθεί σε κατάθεση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Μετά την κατάθεση Στουρνάρα, με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η κατάθεση της πρώην επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς Ελένης Ράικου, που είχε χειριστεί αρχικά την υπόθεση και παραιτήθηκε καταγγέλλοντας παρεμβάσεις και δίδοντας το γνωστό πλέον προσωνύμιο «Ρασπούτιν» στον κ. Παπαγγελόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή