Η κατάθεση της Ράικου «καίει» τον Παπαγγελόπουλο

Η κατάθεση της Ράικου «καίει» τον Παπαγγελόπουλο

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξάνονται τα επιβαρυντικά στοιχεία για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενόψει της σύστασης προανακριτικής επιτροπής, μετά τη διαβίβαση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου των καταθέσεων της εισαγγελέως Ελένης Ράικου αλλά και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

Η κατάθεση της τέως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που είχε χειριστεί στο αρχικό στάδιο και την έρευνα για τη Novartis, εκτιμάται ως εξαιρετικά σημαντική, καθώς η εισαγγελική λειτουργός κατέθεσε,σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεκριμένα περιστατικά για να τεκμηριώσει τις καταγγελίες που είχε κάνει από καιρό περί παρεμβάσεων και πιέσεων από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, καταθέτει ότι κάθε φορά πριν της τηλεφωνήσει ο κ. Παπαγγελόπουλος επικοινωνούσε μαζί της δημοσιογράφος του δικαστικού ρεπορτάζ. Η τελευταία φέρεται να της είχε πει εάν ξέρει ότι οι κ. Βενιζέλος και Παναγιωτάκης έχουν offshore και βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό. Στη συνέχεια, την κάλεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος και της ζήτησε επιτακτικά να στείλει τον φάκελο της Novartis για τους πολιτικούς στη Βουλή και, όταν αυτή του είπε ότι «δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής», εκείνος της απάντησε: «Μείνε με τη σχολή και θα δεις» και της έκλεισε το τηλέφωνο. Κατά πληροφορίες, η κ. Ράικου κατέθεσε ότι η ίδια δημοσιογράφος τής είχε αναφέρει πως υπάρχει βίντεο που δείχνει τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο να χρηματίζεται.

Σε άλλο σημείο αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είναι γνωστή η σχέση του κ. Παπαγγελόπουλου με την κ. Τουλουπάκη και ο τρόπος που λειτουργούσαν μεταξύ τους, όπως αναφέρει και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αγγελής. Και κατονομάζοντας ευθέως τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν», υποστηρίζει πως ο ίδιος είχε βαφτίσει τον εαυτό του έτσι: «Εξάλλου, ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, επαιρόμενος για το πόσο καλά σχεδίαζε και μεθόδευε καταστάσεις που παγίδευαν οποιονδήποτε στεκόταν εμπόδιο στη θέλησή του, αυτάρεσκα αυτοαποκαλούνταν Ρασπούτιν, λέγοντας χαρακτηριστικά “όσοι με ξέρουν καλά έτσι με λένε”. Γι’ αυτό τον αποκαλούσα κι εγώ έτσι, κι όλοι οι συνάδελφοί δικαστικοί έτσι τον ξέρουν», φέρεται να αναφέρει η κ. Ράικου. Παράλληλα, στη Βουλή έφθασε και η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος κατέθεσε και πολυσέλιδα υπομνήματα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αναφερόμενος και αυτός σε πολιτικά πρόσωπα και καταγγέλλοντας σκευωρία για την ενοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

Ο ίδιος ο κ. Παπαγελόπουλος με δήλωσή του επιχείρησε χθες να απαντήσει στην κ. Ράικου, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «όσα ισχυρίζεται για τον “Ρασπούτιν” είναι ψέματα». Στη δήλωση του αναφέρει επίσης ότι η κ. Ράικου αρχικά, όταν παραιτήθηκε, δεν τον ανέφερε, στη συνέχεια χρησιμοποίησε το «Ρασπούτιν» και καταλήγει: «Εχω όλα τα στοιχεία για να το αποδείξω. Ηρθε η ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της. Τα υπόλοιπα στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή