Αναμένεται κατάθεση και άλλων εισαγγελέων

Αναμένεται κατάθεση και άλλων εισαγγελέων

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτό το ενδεχόμενο να διερευνηθούν, πλην της Novartis στην οποία επικεντρώνεται η έρευνα και της Προανακριτικής Επιτροπής, και άλλες υποθέσεις παρεμβάσεων στον χώρο της Δικαιοσύνης, αφήνει η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη σύσταση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, που θα κινηθεί για όσα καταγγέλλονται εις βάρος του τέως υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η διατύπωση της πρότασης, εκτιμάται, από έγκυρες δικαστικές πηγές, ότι αφήνει κάθε δυνατότητα για διερεύνηση και άλλων υποθέσεων ανοικτή, ενώ παράλληλα δεν κλείνει ούτε την πιθανότητα να διερευνηθούν, αν προκύψουν, τυχόν ευθύνες και για άλλα πολιτικά πρόσωπα.

Με αυτά τα δεδομένα, πληροφορίες μέσα από τη Δικαιοσύνη, αναφέρουν, ότι πέραν των εισαγγελικών λειτουργών, που ήδη έχουν καταθέσει επιβαρυντικά στοιχεία για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και άλλοι συνάδελφοί τους προτίθενται να καταθέσουν, εφόσον κληθούν, στην Προανακριτική, αυξάνοντας τις επιβαρυντικές μαρτυρίες κατά του τέως υπουργού. Η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη, η οποία είχε καταγγείλει δημόσια απειλές και παρεμβάσεις στο έργο της από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αποτελεί την πλέον ενδεικτική περίπτωση ανάμεσα σε εισαγγελείς, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μπορεί να διαθέτουν στοιχεία για πιέσεις και παρεμβάσεις στο έργο τους.

Η προσέλευση και άλλων δικαστικών λειτουργών με μαρτυρίες κατά Παπαγγελόπουλου, εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν τα εις βάρος του στοιχεία, τα οποία προς το παρόν αποτέλεσαν τη «μαγιά» για την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας περί τεσσάρων αδικημάτων, που θα διερευνηθούν κατ’ αρχάς. Τα αδικήματα αυτά σχετίζονται όλα με την άσκηση εκ μέρους του αντιθεσμικών πρακτικών προς ενοχοποίηση χωρίς στοιχεία πολιτικών του αντιπάλων με μεθοδεύσεις καταθέσεων και άλλα που περιγράφονται ήδη στην πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής. Ωστόσο, αν κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής προκύψουν, όπως αναφέρουν πληροφορίες από δικαστικές πηγές, και άλλες μαρτυρίες δικαστικών και εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους, τότε η θέση του τέως υπουργού θα είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη.

Ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος μετά την κατάθεση της πρότασης για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με δήλωσή του έκανε λόγο για «στοχοποίησή του και για προσπάθεια εξουδετέρωσής του», αρνούμενος κάθε κατηγορία που του αποδίδεται, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να ερευνηθούν και άλλες υποθέσεις έπειτα από νέες καταγγελίες εις βάρος του. «Η μοναδική σκευωρία που υπάρχει», αναφέρει ο τέως υπουργός στη δήλωση του, «είναι η προσπάθεια πολιτικής μου δίωξης και συγκάλυψης των ευθυνών τους». Και συνεχίζει: «Αλήθεια, πώς τολμούν να μου αποδίδουν ηθική αυτουργία όταν η Δικαιοσύνη ερευνά αν υπάρχει αυτουργός; Οταν δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη και ήδη έχουν τεθεί στο αρχείο 7 περιπτώσεις πολιτικών; Γιατί άραγε ζητούν, εντελώς αόριστα, να διερευνηθούν κι άλλες υποθέσεις; Ετοιμάζουν κι άλλη σκευωρία; Ντροπή!».

Σε κάθε περίπτωση, παράλληλα με τις έρευνες της Βουλής που αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, οι έρευνες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με καταθέσεις άλλων μαρτύρων, με πιθανότερη εκείνη της τέως εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου που έχει αναφερθεί από τον εισαγγελέα Αγγελή ότι είχε γνώση των λανθασμένων δικαστικών χειρισμών από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, οι οποίοι πλέον βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών της Δικαιοσύνης για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή