Κατάθεση Φρουζή στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κατάθεση Φρουζή στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για πιέσεις από τους εισαγγελείς Διαφθοράς, προκειμένου να μιλήσει κατά πολιτικών αν και δεν είχε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο, έκανε λόγο και ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπου κατέθεσε, ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Novartis Kωνσταντίνος Φρουζής.

Ο κ. Φρουζής, μετά την προανακριτική επιτροπή στην οποία είχε καταθέσει για πιέσεις εκ μέρους των εισαγγελέων, και χθες ενώπιον του αντεισαγγελέα Ευάγγελου Ζαχαρή επανέλαβε ότι είχε δύο άτυπες, όπως τις χαρακτήρισε, συναντήσεις με την επικεφαλής των εισαγγελέων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, όπου του προτάθηκε μετ’ επιτάσεως να καταθέσει κατά πολιτικών για να έχει ευνοϊκότερη ποινική μεταχείριση.

Κατά τις συναντήσεις αυτές, όπως είπε ο κ. Φρουζής, οι πιέσεις που του ασκήθηκαν ήταν σε χρόνο μεταγενέστερο από τότε που η σχετική δικογραφία για τους δέκα πολιτικούς είχε φθάσει στη Βουλή και μάλιστα πρόσθεσε ότι οι εν λόγω συναντήσεις προτάθηκαν από τους εισαγγελείς.

Μετά την κατάθεση Φρουζή, σήμερα αναμένεται να καταθέσει εκ νέου στον αντεισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου Ευάγγελο Ζαχαρή, που διενεργεί την έρευνα για τους δικαστικούς χειρισμούς για την ενοχοποίηση των πολιτικών προσώπων, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής.

Η συμπληρωματική κατάθεση γίνεται, όπως έγινε γνωστό, με πρωτοβουλία του κ. Αγγελή, ο οποίος φέρεται να έχει να προσκομίσει νεότερα στοιχεία και για τον λόγο αυτό ζήτησε να καταθέσει και πάλι.

Μετά την κατάθεση και του κ. Αγγελή, η έρευνα του Αρείου Πάγου αναμένεται να συνεχιστεί με καταθέσεις και άλλων μαρτύρων, κυρίως όσων καταθέτουν στην προανακριτική επιτροπή και εισφέρουν στοιχεία για τους δικαστικούς χειρισμούς της υπόθεσης εκ μέρους των εισαγγελέων Διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό, δεν αποκλείεται να κληθούν και άλλοι, ενώ προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονικό διάγραμμα για το πότε η δικαστική έρευνα πρόκειται να ολοκληρωθεί.

Πάντως, εξερχόμενος χθες από τον Αρειο Πάγο ο κ. Φρουζής δήλωσε ότι «η διαδικασία και η κατάθεση είναι μυστικές, από την αρχή το έχω σεβαστεί ευλαβικά. Είμαι σίγουρος ότι η αλήθεια λάμπει ήδη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή