Νέες ευκαιρίες με Αθήνα βλέπει ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Νέες ευκαιρίες με Αθήνα βλέπει ο Βλαντιμίρ Πούτιν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα διαπιστευτήρια της Κατερίνας Νασίκα, νέας πρέσβειρας της Ελλάδας στη Ρωσική Ομοσπονδία, δέχθηκε χθες ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σε επίσημη τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο. Στον χαιρετισμό που απηύθυνε με αφορμή την τελετή, ο κ. Πούτιν εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας αφενός ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των δύο κρατών, αφετέρου αντιστοιχεί σε αιώνες παραδόσεων, φιλίας και αμοιβαίας συμπάθειας των δύο λαών.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην υφιστάμενη πολιτική και οικονομική συνεργασία, αλλά και στον τομέα της ενέργειας, ενώ επισήμανε ότι ανοίγονται ευκαιρίες για επέκταση των επαφών ανάμεσα στις δύο χώρες σε τομείς όπως ο τουρισμός και ο πολιτισμός. Ο κ. Πούτιν έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στο τρέχον «Αφιερωματικό Ετος 2020 Γλώσσας και Λογοτεχνίας: Ελλάδας – Ρωσίας», που αποτελεί και μία από τις πρωτοβουλίες σύσφιγξης των ελληνορωσικών σχέσεων στο πεδίο του πολιτισμού.

Εκτός της κ. Νασίκα, στην επίσημη τελετή που έγινε στο Κρεμλίνο υπέβαλαν τα διαπιστευτήριά τους και άλλοι 22 πρεσβευτές, όπως άλλωστε είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η κ. Νασίκα έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον διεθνή οργανισμό για την πολιτική αεροπορία (ICAO) στο Μόντρεαλ (2015-19) και αναπληρώτρια μόνιμη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες (2011-15).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή