Αλ. Τσίπρας: «Ανάσα» στην αγορά, στήριξη στους γιατρούς

Αλ. Τσίπρας: «Ανάσα» στην αγορά, στήριξη στους γιατρούς

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να περάσει στη συνείδηση των πολιτών πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην περίοδο της «χρήσιμης αντιπολίτευσης» επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. «Δεν έχει τόσο μεγάλο νόημα τα κόμματα να ερίζουν και να αντιπαρατίθενται όσο το να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αυτή τη μάχη», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άλλη μία φορά εστίασε την κριτική του στην υγεία και στην οικονομία. Η προστασία των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού με το απαραίτητο υλικό, οι προσλήψεις και ο εφοδιασμός της αγοράς με τεστ είναι το τρίπτυχο των μέτρων που αποτελεί προτεραιότητα για την Κουμουνδούρου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχουν περάσει 45 ημέρες και τα νοσοκομεία έχουν τεράστιες ελλείψεις σε υλικά ατομικής προστασίας, ενώ χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό» τον διορισμό μόλις 200 γιατρών. Στο πεδίο της οικονομίας επέμεινε πως ο πρωθυπουργός θα πρέπει να δράσει έγκαιρα και προληπτικά, δίνοντας έμφαση στο «μαξιλάρι» των 37 δισ. ευρώ. Για τους εργαζομένους και τα εισοδήματά τους δήλωσε πως «μέχρι και τον Μάιο με 8 δισ. ευρώ που έχουμε τη δημοσιονομική δυνατότητα να δαπανήσουμε, μπορούμε να φύγουμε από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες». Απευθύνοντας πρόσκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε η συζήτηση για το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθηθεί «να γίνει έντονα δημόσια και εξαντλητικά». 

Περί κριτικής

Για την κριτική που έχουν ασκήσει μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως δεν μπορεί η στάση της αντιπολίτευσης και των στελεχών της να κριθεί από ορισμένα ψήγματα κριτικής, αν και σημείωσε πως είναι απαραίτητα. Για το άρθρο στην «Αυγή» του πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Μαξίμου Θανάση Καρτερού, με τίτλο «Οταν έκλαψε ο Τσιόδρας», κράτησε αποστάσεις, σημειώνοντας πως «εγώ δεν θα ασκούσα τούτη την ώρα κριτική στον επιστήμονα, αλλά θα ασκούσα κριτική και ασκώ κριτική εποικοδομητική με προτάσεις και παρεμβάσεις στην κυβέρνηση», συμπληρώνοντας πως ο κ. Καρτερός δεν έχει κάποιον θεσμικό ρόλο δίπλα του.

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή και όλων η σκέψη τώρα πρέπει να είναι στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο συνέδεσε αυτή τη φημολογία με την πολιτική που ακολουθεί το Μαξίμου στη διαχείριση των οικονομικών, προσθέτοντας ότι «αν αυτή η συζήτηση περί εσπευσμένων εκλογών έχει να κάνει με το γεγονός ότι κάποιοι διαισθάνονται ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την οικονομική κρίση θα μας φέρει σε αυτές τις νέες περιπέτειες, σε αυτά τα νέα μνημόνια και σπεύδουν να προτείνουν εκλογές για να μην ξέρει ο ελληνικός λαός τον λογαριασμό, να ξέρουν όλοι αυτοί ότι δεν κρύβονται οι προθέσεις ούτε οι εξελίξεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή