Δημοσκόπηση Pulse: Στήριξη χειρισμών, μεγάλο προβάδισμα Ν.Δ.

Δημοσκόπηση Pulse: Στήριξη χειρισμών, μεγάλο προβάδισμα Ν.Δ.

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εμπιστοσύνη των πολιτών εξακολουθεί να απολαμβάνει η κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την κρίση της πανδημίας έως τώρα. Μπορεί στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία να χάνει δυόμισι μονάδες, ωστόσο εξακολουθεί να κρατάει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη απόσταση ασφαλείας.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse, που παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, είναι ενδεικτικά του πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες τον κορωνοϊό και τη σταδιακή έξοδο από την καραντίνα.

Οι καλοί χειρισμοί της task force που έχει ορίσει το Μαξίμου έχουν περιορίσει τον φόβο των πολιτών. Στο ερώτημα «πόσο σας ανησυχεί ο νέος κορωνοϊός στη χώρα μας» το 63% απαντάει ότι ανησυχεί πολύ (33%) ή αρκετά (30%). Ο αντίστοιχος δείκτης πριν από περίπου ένα μήνα ήταν σαφώς υψηλότερος, στο 78%. Μέτρια δηλώνει πως ανησυχεί το 20% και λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου το 13%.

Η κυβέρνηση έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του 75% των ερωτηθέντων, με το 47% να αξιολογεί σίγουρα θετικά τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και το 28% μάλλον θετικά. Μάλλον ή σίγουρα αρνητικά τοποθετείται το 20%.

Αποδοχή των κυβερνητικών πρωτοβουλιών αποτυπώνεται και στα άλλα κόμματα, αφού το 64% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τις αξιολογεί μάλλον έως σίγουρα θετικά (78% τον προηγούμενο μήνα) και αντιστοίχως τοποθετείται το 90% των ψηφοφόρων που, με βάση την τελευταία εκλογική συμπεριφορά τους, συμπεριλαμβάνεται στη δύναμη του Κινήματος Αλλαγής.

Για τη χαλάρωση των μέτρων, το 63% των πολιτών εκτιμά ότι η απόφαση ελήφθη την κατάλληλη στιγμή και το 15% νωρίτερα από ό,τι έπρεπε. Το 13% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πήρε τις αποφάσεις της αργότερα από ό,τι όφειλε.

Μοιρασμένο είναι το κοινό σε σχέση με το αν θα εφαρμόζονται οι νέες οδηγίες προφύλαξης. Το 44% θεωρεί πως αυτό θα συμβαίνει πολύ (8%) ή αρκετά (36%) και μέτρια το 34%. Λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου το 17%.

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στον οικογενειακό προϋπολογισμό προβληματίζουν την πλειονότητα των ερωτηθέντων. Το 66% εκτιμά ότι πολύ (34%) ή αρκετά (32%) θα επηρεαστούν τα οικονομικά του τους επόμενους μήνες. Το 15% μέτρια και λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου το 13%.

42,5% έναντι 22%

Στο πολιτικό βαρόμετρο, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 42,5% (-2,5% σε σχέση με την 1η Απριλίου), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερός στο 22%. Μισή μονάδα ανεβασμένο εμφανίζεται το Κίνημα Αλλαγής, φθάνοντας στο 6%. Στο 5,5% κινείται το ΚΚΕ (έναντι 5%), στο 4% η Ελληνική Λύση (έναντι 4,5%), στο 2,5% το ΜέΡΑ25 (σταθερό).

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 51% των ερωτηθέντων (έναντι 53% στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση), ενώ το 23% θεωρεί καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα (22% στην προηγούμενη μέτρηση).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή