Το σπάσιμο της «γυάλινης οροφής» στο Προεδρικό

Το σπάσιμο της «γυάλινης οροφής» στο Προεδρικό

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά επισήμανε τον συμβολισμό που έχει το γεγονός ότι «μια γυναίκα αρχηγός κόμματος απευθύνεται σε γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας». «Και οι δύο ξέρουμε πόσο δύσκολο ήταν και είναι να σπάσει στην Ελλάδα μια γυναίκα τη γυάλινη οροφή», είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. «Οι συμβολισμοί έχουν τη σημασία τους», απάντησε η κ. Σακελλαροπούλου. «Φυσικά η πραγματικότητα παραμένει και μια και δυο και όσες γυναίκες αν σπάσουν τη γυάλινη οροφή. Πρέπει όμως να είναι όσο γίνεται περισσότερες και οι νέες κοπέλες να παίρνουν ένα θετικό μήνυμα».

Η συζήτηση συμπεριέλαβε τα εθνικά θέματα. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για «επαναλαμβανόμενες προκλήσεις της Τουρκίας, κατά παράβαση κάθε κανόνα διεθνούς δικαίου». Πρόσθεσε ότι «απέναντι σε αυτήν τη στρατηγική η χώρα μας έχει να αντιτάξει αποφασιστικότητα στην υπεράσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, αλλά και έναν διαρκή σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες, στο διεθνές δίκαιο». Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εστίασε στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης εθνικής γραμμής και επισήμανε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρει ο πρωθυπουργός».

Παράλληλα χθες, η κ. Σακελλαροπούλου κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 5ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, που αναβλήθηκε για πάνω από τρεις μήνες και τελικώς διενεργείται διαδικτυακά. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού επισήμανε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία το πρώτο κύμα του κορωνοϊού, πρόσθεσε: «Η πανδημία κατέδειξε ότι η καλή οργάνωση και προετοιμασία, η ταχεία διαχείριση κρίσεων, ο σχεδιασμός πολιτικής με βάση τις υποδείξεις των ειδικών, όλα αυτά ορίζουν τη διαφορά μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας».

Η κ. Σακελλαροπούλου πρόσθεσε ότι η κρίση έχει και τη διάσταση της ευκαιρίας. «Δημόσιες υποδομές και πλατφόρμες συγκροτήθηκαν σε ελάχιστο χρόνο, για να επιτρέψουν στο κράτος, την εκπαίδευση, την οικονομία, τη συλλογική ζωή, να λειτουργήσουν με τους περιορισμούς της φυσικής αποστασιοποίησης». Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η δοκιμασία της επιδημίας οδήγησε σε μείωση των ανθρακικών εκπομπών, αλλά και στη «μεγάλη επιστροφή της Ευρώπης», δύο οφέλη που ελπίζεται ότι θα αποτελέσουν οδηγό για το μέλλον. Σήμερα το πρωί στις 11.00 η κ. Σακελλαροπούλου θα δεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή