Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το jazz τρίο Scarlet Nights, με τη Δώρα Τσίγκα στο μικρόφωνο, τον Γιάννη Καφετζόπουλο στο πιάνο και τον Σωτήρη Πέπελα στην τρομπέτα, επιστρέφει στο café του Νομισματικού Μουσείου για μια συναυλία με ακουστική διάθεση. Στις 9 μ.μ. Πανεπιστημίου 12.

Εγκαινιάζεται στην Evripides Art Gallery η πρώτη ατομική έκθεση του ζωγράφου Γιάννη Ευθυμίου, με είκοσι έργα που μέσα από τοπία, προτρέτα και νεκρές φύσεις,  αφηγούνται προσωπικές ιστορίες του δημιουργού. Στις 12 το μεσημέρι Ηρακλείτου 10 και Σκουφά.

Συνεχίζεται η σειρά «Αναγνώσεις» του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τον ηθοποιό Δημήτρη Πιατά να διαβάζει σε συνέχειες το παιδικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα «Τρελαντώνης», υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Βίκτωρα Αρδίτη. Στις 6 μ.μ. στο snfcc.org/trelantonis

Η γκαλερί Ερση εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής «Πόλις-Πολιτισμός, Δημόσιος – Ιδιωτικός χώρος» με έργα σύγχρονων δημιουργών που συνομιλούν με τις έννοιες του ατομικού και του συλλογικού βίου. Από τις 12 το μεσημέρι Κλεομένους 4.

Αναμεταδίδεται από το Μέγαρο Μουσικής η συναυλία που είχαν πραγματοποιήσει τον Ιανουάριο του 2019 στην Αθήνα το κουιντέτο Canadian Brass και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Στις 9 μ.μ. στη σελίδα του Μεγάρου στο Facebook.

Οι Gadzo Dillo ανεβαίνουν στην ταράτσα του Gazarte για μία σειρά εμφανίσεων που θα συνδυάζουν την gypsy jazz με τα χρώματα της ελληνικής μουσικής παράδοσης.  Στις 8.30 μ.μ. Βουτάδων 32-34.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή