Ικανοποίηση αλλά και σκεπτικισμός ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ

Ικανοποίηση αλλά και σκεπτικισμός ΣΥΡΙΖΑ για το σποτ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αισθητική του σποτ για τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ, η επικοινωνιακή τακτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, το αρνητικό μήνυμα για τους δημοσιογράφους και η χοντροκομμένη σάτιρα απασχόλησαν τις τελευταίες τρεις ημέρες πολλά στελέχη της Κουμουνδούρου. Στο «ταμείο» που έγινε χθες, σχετικά με τα λεφτά που πέφτουν από τον ουρανό όταν η δημοσιογράφος εκφωνεί τις ειδήσεις, ο απολογισμός ήταν θετικός: «Εφερε το πολιτικό αποτέλεσμα που θέλαμε. Οποιος το βλέπει προσεκτικά καταλαβαίνει ότι αφορά τη λίστα των μέσων που δεν δημοσιοποιεί η κυβέρνηση και όχι γενικά τα media», τόνιζε στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια πηγή υπενθύμιζε πως ο Αλ. Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών δεν «τσουβάλιασε» όλους τους λειτουργούς των ΜΜΕ, ξεκαθαρίζοντας πως «οι δημοσιογράφοι επιχειρούν –οι περισσότεροι όχι όλοι– να κάνουν τη δουλειά τους και, μέσα σε ένα κλίμα που έχει να κάνει με αντιπαραθέσεις, συγκρούσεις, οικονομικά συμφέροντα, κάνουν τους τροχονόμους στο τέλος της ημέρας». Υποστηρικτές του σποτ υπάρχουν σε όλες τις τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, με πιο θερμούς τους «πασοκογενείς». Στέλεχός τους παραδέχθηκε στην «Κ» πως είναι «λαϊκίστικο», όμως, όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, «έκανε τη δουλειά του».

Σκεπτικισμός εξακολουθεί να υπάρχει στην αξιωματική αντιπολίτευση για το κατά πόσον τέτοια μηνύματα μπορούν να έχουν απήχηση στο μετριοπαθές κοινό που προσπαθεί να προσεγγίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ή αν με τη βοήθεια του σποτ κατάφερε η κυβέρνηση να αλλάξει τη συζήτηση. Δείχνουν, ωστόσο, ξεκάθαρα πως στην Κουμουνδούρου δεν τους ενδιαφέρει η γνώμη όσων τους επιτίθενται. Δηλώνουν ευχαριστημένοι τόσο από τις θετικές απόψεις που έχουν καταγραφεί από τον κόσμο που ακολουθεί το κόμμα όσο και από την απήχηση που είχε στα social media.

Η επικοινωνιακή ομάδα της Κουμουνδούρου είχε ζυγίσει την προηγούμενη εβδομάδα όλες αυτές τις αντιδράσεις πριν το βίντεο βγει στον αέρα, με τον Αλ. Τσίπρα να δίνει τελικά το πράσινο φως. Ακόμα και ο Π. Σκουρλέτης, που οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν είχε ενημερωθεί, υποστήριξε την επιλογή που έγινε, δηλώνοντας χθες στο Open πως «η δική μας πρόθεση ήταν να αναδείξουμε την πολιτική διάσταση του προβλήματος. Και νομίζω ότι τα καταφέραμε». Ο γραμματέας της Κ.Ε., μετά την απαντητική επιστολή προς την ΕΣΗΕΑ, συνομίλησε με εκπροσώπους του Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών και συμφώνησε να τους συναντήσει σήμερα προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται και πάλι εν κινήσει και την Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης να συνεδριάζει το Σάββατο, το σποτ αποτέλεσε την ευκαιρία για συστράτευση όλων των δυνάμεων απέναντι στη Ν.Δ. Η «συγκολλητική ουσία», πάντως, που θα αλλάξει το τοπίο εσωκομματικά, ακόμα αναζητείται, με τις τάσεις να συνεδριάζουν πυρετωδώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα αναμένονται νέα κείμενα – παρεμβάσεις για τον μετασχηματισμό του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή