ΗΠΑ: Συλλάβετε τον Ξηρό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «βαθιά ανησυχία» τους εκφράζουν πλέον οι Ηνωμένες Πολιτείες για το γεγονός ότι «ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός εξακολουθεί να διαφεύγει τη σύλληψη και μάλιστα φέρεται να κάνει νέα καλέσματα στη βία». Σύμφωνα με στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι ΗΠΑ παραμένουν σε συνεργασία με τους Ελληνες αξιωματούχους για την υπόθεση. Σε μία ένδειξη ωστόσο ότι αυξάνουν τις πιέσεις τους προς την ελληνική κυβέρνηση, οι Αμερικανοί καλούν πλέον την Αθήνα «να εντοπίσει τον Χριστόδουλο Ξηρό και να τον επαναφέρει στη φυλακή».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Ελληνα υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Aμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι προσέφερε τη βοήθεια των ΗΠΑ για τον εντοπισμό του, εφόσον αυτή χρειαστεί. Αυτά ιδιωτικά, διότι δημοσίως εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ το μόνο που υπενθύμισε χθες ήταν ότι ο κ. Κέρι «πριν από τη συνάντησή του με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, την Παρασκευή, σημείωσε ότι οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπενθύμισε πως ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν «κεντρικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, η οποία δολοφόνησε πέντε εργαζόμενους της αμερικανικής αποστολής» στην Ελλάδα, και διαβεβαίωσε ότι «οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται στενά με τις ελληνικές Αρχές για να αντιμετωπίσουν όσους χρησιμοποιούν βία για να προσπαθήσουν να επιτύχουν τους σκοπούς τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή