Εύσημα προς Αθήνα από το Συμβούλιο Δικαιοσύνης Ε.Ε.

Εύσημα προς Αθήνα από το Συμβούλιο Δικαιοσύνης Ε.Ε.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια σε οργανωτικό, αλλά και ουσιαστικό επίπεδο απέσπασε η Ελλάδα κατά τη χθεσινή, πρώτη ημέρα των εργασιών του Ατυπου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, που διεξάγεται στο Ζάππειο Μέγαρο υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπος για θέματα Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε ότι εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα της επεξεργασίας των νομοθετημάτων και της μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, «η ελληνική προεδρία θα καταφέρει να υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 570 εκατ. των Ευρωπαίων πολιτών». Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας Christian Erik Lange εμφανίστηκε «ευγνώμων για το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο τιμόνι της Ε.Ε.», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Γερμανία και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται χέρι με χέρι».

Κολακευτικά εκφράστηκαν η Φινλανδή υπουργός Δικαιοσύνης Anna Maria Henrikson και ο Εσθονός ομόλογός της Hanno Pevkur, ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης της Αυστρίας Wolfgang Brandstetter δήλωσε «εντυπωσιασμένος». Ιδιαίτερα «θερμός» εμφανίστηκε ο Ισπανός ευρωβουλευτής και πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) Juan Fernando Lopez Aguilar. «Είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα είναι επικεφαλής της Ε.Ε. σε μία στιγμή που θα πρέπει να αποφασιστεί η μελλοντική κατεύθυνση του χώρου ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μαζικής συγκέντρωσης προσωπικών πληροφοριών από ξένες υπηρεσίες. Θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι η λύση για την Ευρώπη δεν είναι ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός», είπε και πρόσθεσε: «Εν μέσω της χειρότερης κρίσης στην ιστορία της Ε.Ε., η Ελλάδα στηρίζει τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή