Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με Κινέζο αξιωματούχο

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με Κινέζο αξιωματούχο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Yang Jiechi, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, θα έχει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Κίνα αποτελεί ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με αυξημένη επιρροή σε έναν μεγάλο αριθμό χωρών, τη στιγμή που η Ελλάδα επιδιώκει να προασπίσει τα συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τα ανοικτά διμερή θέματα Ελλάδας και Κίνας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τόσο εκκρεμότητες στην αδειοδότηση επενδύσεων που θέλει να προωθήσει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά όσο και τον επικείμενο διαγωνισμό για τις άδειες 5G, και ειδικότερα τον εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσουν οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες.

Στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, η Cosco επιδιώκει να εγκριθεί σχέδιό της για την ανάπτυξη νέου, τέταρτου μεγάλου προβλήτα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων, στον οποίο όμως αντιτίθενται εντόνως φορείς της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας αλλά και ενώσεις εργαζομένων του κλάδου, καθώς εκτιμούν πως μια τέτοια επένδυση θα συρρικνώσει τον διαθέσιμο χώρο για τις δικές τους δραστηριότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή